RBC reageert met dikke knipoog op verliezen van Eredivisie-record aan Vitesse

Reacties

RBC Roosendaal kan zich niet langer de slechtste Eredivisie-ploeg ooit noemen, nu zeker is dat Vitesse dit seizoen maximaal op acht punten kan eindigen. RBC, dat in 2011 failliet ging en nu aan een opmars bezig is bij de amateurs, reaegeert er komisch op.

RBC reageert met dikke knipoog op verliezen van Eredivisie-record aan Vitesse
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

RBC finishte in het seizoen 2005/06 op welgeteld negen punten. Geen ploeg deed het ooit slechter in een Eredivisie-seizoen. Ook het huidige Vitesse niet, maar door de puntenstraf van de Arnhemmers (min achttien) kwam het record van RBC opeens serieus in gevaar. Vitesse verloor zondag van FC Utrecht en kan nu nog maximaal op acht punten finishen.

Dit betekent dat RBC uit de boeken verdwijnt als slechtste ploeg ooit in een Eredivisie-seizoen. Het wordt betreurd, zo valt te lezen in een artikel op de clubsite, duidelijk geschreven met een dikke knipoog.

'We hebben destijds hard gewerkt om dit record in handen te kunnen krijgen en hebben het op eigen kracht verdiend. Dat we het nu door een administratieve sanctie kwijtraken is wrang', wordt vicevoorzitter Eric Konings geciteerd. Secretaris Paul Kuipers voegt toe: 'We blijven ons dagelijks inspannen om met RBC samen hogerop te gaan en hopen in de toekomst ooit weer de kans te krijgen het record terug te pakken.'

Het verhaal wordt wel afgesloten met een serieuze noot. RBC stelt blij te zijn dat de licentie van Vitesse vooralsnog niet ingetrokken is. 'We weten als geen ander hoe het is om je club te verliezen en wensen dat niemand toe', zegt Konings. 'Wij waren met Veendam de laatste BVO's die uit het betaald voetbal moesten verdwijnen en wat ons betreft blijven we dat ook', besluit Kuipers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.