Schmidt onderuit met Benfica: Sporting grijpt Portugese landstitel

Reacties

Sporting Portugal is kampioen van Portugal. Benfica was de enige ploeg die de koploper nog kon achterhalen, maar de formatie van Roger Schmidt ging zondagavond onderuit bij Famalicão.

Schmidt onderuit met Benfica: Sporting grijpt Portugese landstitel
© Pro Shots
Famalicão
Famalicão
2 - 0
Benfica
Benfica

Nadat Benfica vorige week de topper nog knap omdraaide tegen Sporting Braga - met een groot aandeel van Orkun Kökcü die daardoor een basisplaats had gekregen zondagavond – was er nog enige hoop op de titel. Maar Sporting flikte een dag later hetzelfde tegen FC Porto (2-2) en daardoor was het vooral nog aftellen voor de ploeg van Rúben Amorim, die zaterdag zelf eenvoudig won van Portimonense (3-0).

Puntenverlies van Benfica zondagavond zou een titel voor Sporting betekenen en met Kökcü, Fredrik Aursnes en David Neres in de basis hadden de bezoekers weliswaar de overhand in het duel, maar veel uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Ángel Di Maria kreeg de beste mogelijkheden, maar had het vizier niet op scherp staan. Toen José Luis Rodriguez twintig minuten na een fraai overstapje in de korte hoek tegen de verhoudingen in raak schoot, kon de champagne alvast uit de koelkast worden gehaald. Een treffer van Zaydou Youssouf deed het feestje vlak voor tijd definitief ontbranden.

Een comeback zoals vorige week zat er niet in en dus werd Benfica zondagavond al onttroond als kampioen van Portugal door Sporting Portugal. Het is voor die club de derde titel in deze eeuw, de twintigste titel ooit in Portugal, nummer drie achter Benfica (38) en FC Porto (30). Het is al de tweede titel van trainer Amorim, die de club na negentien jaar in 2021 weer eens aan de titel hielp.

Niet voor niets zit de Europese top achter Amorim aan, nadat hij het eerder bij Sporting Braga ook uitstekend deed. Dit seizoen kon hij met Viktor Gyökeres ook nog eens beschikken over de topscorer van Portugal, waardoor Benfica een titelopvolger heeft. Als Sporting Portugal de finale van de Taça de Portugal wint ten koste van FC Porto, is zelfs de dubbel een feit. Benfica kende niet een dramatisch seizoen, maar behalve de Super Cup pakt Schmidt in zijn tweede seizoen bij Benfica geen prijs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2023/2024

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Sporting Lissabon
33
28
3
2
93-29
+64
87
2
Benfica
34
25
5
4
77-28
+49
80
3
FC Porto
33
21
6
6
62-27
+35
69
4
Sporting Braga
33
21
5
7
71-49
+22
68
* Actueel tot en met 18 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Benfica
Meer over Benfica
Meer Primeira Liga
Meer over Primeira Liga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.