Arteta spaart blunderende doelman

Na een comfortabele voorsprong werd het voor Arsenal toch nog behoorlijk spannend in de North London Derby tegen Tottenham Hotspur. Manager Mikel Arteta van de uitclub wendde zich tot hogere machten in de slotfase. Het liep goed af, waardoor hij ook positiever kon zijn over zijn blunderende keeper.

Tottenham Hotspur
2 - 3
Arsenal
Arsenal

0-3, het stond er toch echt na 45 minuten. Tottenham - Arsenal was echter het schoolvoorbeeld van scorebordjournalistiek. Het had namelijk compleet anders kunnen lopen in Londen. Cristian Romero raakte bij een 0-1 achterstand de paal en Micky van de Ven zag een gelijkmaker juist afgekeurd worden. Vervolgens sloeg Arsenal keihard toe.

Drie minuten voor tijd maakte Tottenham de aansluitingstreffer vanaf de stip, waardoor de lange slotfase - met veel extra tijd - veel losmaakte bij Arteta. 'Ik was aan het bidden', verklapte hij op het persmoment na de wedstrijd in de hoofdstad. 'Er stonden zoveel spelers van Tottenham in ons strafschopgebied. Het was een wedstrijd met emotionele waarde, met gigantisch veel sfeer in het stadion en een geweldige tegenstander.'

Breekpunt volgens Arteta was de 1-3 van Tottenham. Romero profiteerde in de tweede helft van een fout van keeper David Raya. 'Dan knapt er iets in het team, de spelers krijgen verkeerde gedachten. We moesten ons ingraven en reageren op de situatie, ik ben erg blij met hoe het team dat heeft opgepakt.' De Spaanse coach was overigens niet streng voor zijn keeper. 'Dit hoort bij het voetbal. Ik vond het geweldig om te zien hoe David zichzelf herpakte en sensationeel was in de slotfase.'

Door de zege behield Arsenal zijn koppositie in Engeland, maar achtervolger Manchester City heeft nog steeds minder verliespunten dan de club uit Londen. Arsenal speelt nog tegen Bournemouth, Manchester United en Everton. Man City treft Wolverhampton Wanderers, Fulham en West Ham United en speelt op 14 mei de inhaalwedstrijd tegen Tottenham. De aartsrivaal kan Arsenal zodoende flink helpen.