Bayern-baas geeft transferupdate bij presentatie twee aanwinsten

Reacties

De transfer van Min-jae Kim naar Bayern München is nog niet helemaal rond, maar directeur Jan-Christian Dreesen heeft goede hoop dat het niet lang meer duurt. Dat vertelde Dreesen tijdens de presentatie van twee aanwinsten.

Bayern-baas geeft transferupdate bij presentatie twee aanwinsten
© Pro Shots

Konraid Laimer en Raphaël Guerreiro werden maandag in München voorgesteld aan de Beierse en nationale sportpers, het duo kwam transfervrij over van concurrenten RB Leipzig en Borussia Dortmund. Beide heren zien er natuurlijk naar uit om zich te voegen bij de ploeg die elf landstitels op rij verzamelde in Duitsland, elk bovendien om hun eigen redenen.

Laimer, een Oostenrijker, zei dat hij er 'vooral naar uitzag om weer meer zijn eigen dialect weer te kunnen spreken', het Beiers vertoont immers enige overeenkomst met het soort Duits uit zijn thuisland. Guerreiro hanteert het aloude sportprincipe if you can't beat them, join them: 'Ik heb vaak tegen Bayern gespeeld, en maar zelden gewonnen. Nu ben ik blij dat ik hun kleuren draag.'

Ook Dreesen had wat te vertellen over zijn aanwinsten. 'Deze twee spelers wilden we absoluut hebben, ze waren al lang bij hun vorige club. Konni is een goede loper, erg betrokken. Rapha geeft veel assists, hij is ongelofelijk efficiënt. We willen spelers die zich identificeren met de club.' Dreesen wil overigens nog wel meer spelers. De interesse in Kim is geen geheim meer, en de baas draait er niet omheen ook.

'Kim is een speler over wie we enthousiast zijn, we hopen dat hij naar hier komt. We kunnen er nog niets over zeggen, maar ik hoop dat daar binnen enkele dagen verandering in komt', aldus Dreesen. In Napels is al duidelijk dat de Koreaan daar in elk geval niet blijft: de aankondiging lijkt nog puur een kwestie van tijd. Dreesen ging niet in op geruchten over een vertrek van Leon Goretzka en Sadio Mané uit de Allianz Arena.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.