El Ghazi verzamelt Nederlandse sterren voor benefietwedstrijd voor Gaza

Anwar El Ghazi heeft een behoorlijke sterrencast verzameld voor een benefietwedstrijd. De inkomsten komen ten goede aan de kinderen in Gaza, die momenteel slachtoffer zijn van de aanhoudende bombardementen van het Israëlische leger als onderdeel van hun oorlog met Hamas.

El Ghazi verzamelt Nederlandse sterren voor benefietwedstrijd voor Gaza
© Pro Shots

Op 1 juni zal er in Londen gespeeld gaan worden tussen een team met vrienden van El Ghazi, ex-speler van onder meer Ajax en PSV, en een ploeg die onder de naam 'Nujum Sports' aan de aftrap komt. Nujum Sports is een organisatie die zich inzet voor het mentale welzijn van islamitische sporters. Er hebben zich de nodige bekende namen aangemeld.

Bij Nujum zien we onder meer Halil Dervisoglu (ex-Sparta Rottterdam), Benjani, Emile Heskey, Bacary Sagna en Jeffrey Schlupp, stuk voor stuk spelers die we uit de Premier League kennen. In het team van El Ghazi zitten de nodige Nederlanders: onder meer Khalid Boulahrouz, Ibrahim Afellay en Robin van Persie doen mee.

El Ghazi heeft zijn medeleven met het Palestijnse volk altijd getoond. Zijn vorige club, FSV Mainz 05, was niet gediend van de manier waarop hij dat deed. Daarom werd El Ghazi in november vorig jaar zelfs ontslagen door de Bundesliga-club.

Bekijk hier al onze video's
Meer A. El Ghazi
Meer over A. El Ghazi