Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG

Reacties

Paris Saint-Germain werd zondagavond kampioen na de nederlaag van AS Monaco op bezoek bij Olympique Lyon. Hoewel het de tiende landstitel is in de laatste twaalf seizoenen zien de internationale media wel een ander kampioenschap dan de laatste jaren.

Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
3 - 2
Monaco
Monaco

In Spanje staan ze uiteraard stil bij de rol van Luis Enrique in de titel van Paris Saint-Germain. AS zet de fraaie cijfers van de coach op een rijtje: deze landstitel met PSG is alweer de elfde prijs die hij pakt. 'Het Franse voetbal heeft de afgelopen tien jaar een vrijwel ongekend tijdperk van dominantie meegemaakt', schrijft SPORT, dat stelt dat PSG vrijwel geen tegenstand had dit seizoen in de Ligue 1. 'Luis Enrique heeft met Barça alles gewonnen en wil met PSG hetzelfde doen', doelt Marca op de mogelijke quadruple die het nog kan halen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In Engeland wordt de titel bij de meeste media hooguit in de kantlijn besproken en is er relatief weinig aandacht voor de tiende titel van PSG deze eeuw. The Athletic analyseert het verschil tussen het PSG van de grote sterren en de huidige selectie. 'Er is een dure, maar jongere ploeg samengesteld, die met een duidelijk herkenbare speelstijl en een collectief werkethos speelt', staat er onder meer. 

In Italië was La Gazzetta dello Sport vooral aan het wachten op de titel. 'Door het enorme voordeel in doelsaldo op Monaco was de titel eigenlijk al gegarandeerd, maar door de zege van Lyon is er zekerheid.' Journalist Gianluca Di Marzio ziet dat er een andere koers ingeslagen is door de topclub. 'Niet langer geven ze honderden miljoenen uit aan gearriveerde spelers, met als doel alles onmiddellijk te winnen. Ze willen de kampioenen van de toekomst halen en op die manier ontwikkelen. Deze titel is een combinatie van talent en gevestigde leiders.'

Het Nieuwsblad zoomt in België in op de grotere ambities van de clubeigenaren. 'Het is voor PSG de twaalfde landstitel, de tiende sinds de Qatarese overname in 2011 en een derde op rij. Een feest in de Franse hoofdstad kan losbarsten, al zal dat binnen de club met mate gebeuren. De Parijzenaars mikken dit seizoen op meer dan enkel de landstitel. Ze zijn nog in de running voor een historische ‘treble’. (…) En PSG hoopt dit seizoen eindelijk op succes in de Champions League, de Heilige Graal voor voorzitter Nasser Al-Khelaïfi.'

Het Duitse Kicker ziet een landstitel ondanks 'stotterstart' bij PSG met maar twee zeges in de eerste vijf competitieduels, al was de nederlaag bij OGC Nice ook de enige van dit seizoen tot dusver. Ook zoomt het medium in op de cijfers van Mbappé, die na dit seizoen lijkt te vertrekken. Maar dat doet hij wel met een titel én record op zak. Althans, als hij de topscorerstitel met negen goals voorsprong daadwerkelijk binnenhengelt. Dan wordt hij voor de zesde keer de meest scorende speler in een Ligue 1-seizoen en niemand deed hem dat na.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2023/2024

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
32
20
10
2
77-32
+45
70
2
Monaco
33
19
7
7
64-42
+22
64
3
Lille
33
16
10
7
50-32
+18
58
4
Brest
33
16
10
7
50-34
+16
58
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.