Zieke Van Wonderen afwezig bij Heerenveen, veel veranderingen na 0-8

Reacties

Er wordt hard ingegrepen bij SC Heerenveen na de 0-8 nederlaag tegen PSV. Trainer Kees van Wonderen, die donderdag zelf ontbrak vanwege ziekte, geeft niet alleen Andries Noppert zijn basisplaats terug ten koste van Mickey van der Hart, maar gaat meer wijzigingen doorvoeren.

Zieke Van Wonderen afwezig bij Heerenveen, veel veranderingen na 0-8
© Pro Shots
Assistent-coach Paul Simonis (l) op de foto naast Kees van Wonderen.
Almere City FC
Almere City FC
1 - 1
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Door de afwezigheid van Van Wonderen stond assistent-coach Paul Simonis de pers te woord en hij gaf tekst en uitleg over de keeperswissel: Noppert heeft zijn basisplaats weer terug. 'Laten we even vooropstellen dat het niets met het verlies van afgelopen donderdag te maken heeft, dat was gewoon een collectief falen. We denken dat dit een goed moment is om Andries onder de lat te zetten, omdat hij het goed heeft gedaan op de trainingen', zei Simonis.

Maar dat is niet het enige dat er anders zal zijn vrijdagavond tegen Almere City. 'Natuurlijk heeft iedereen het over deze wissel, daar is al veel om te doen geweest. Maar er zijn meerdere spelers die na donderdag niet gaan spelen', kondigde hij op de clubsite meer veranderingen aan.

Die wijzigingen moeten voor een schokeffect zorgen om de play-offs alsnog te behalen. Sparta Rotterdam is volgens Simonis dan de te kloppen ploeg, omdat de Rotterdammers een zwaar programma hebben én zij nog tegen SC Heerenveen spelen. 'Als wij zelf de komende twee wedstrijden winnen, kan dat laatste duel nog ergens om gaan. We spelen echt ergens voor, dat is leuk. We gaan er vol voor.'

Wel zal SC Heerenveen zelf een goed resultaat moeten boeken in Almere en dat wordt lastig genoeg, verwacht Simonis. 'Ajax, AZ en Utrecht konden daar bijvoorbeeld niet winnen. Alle credits naar Almere. Ik vind het echt knap wat zij hebben gedaan met minimale middelen.' Het is nog niet duidelijk of Van Wonderen fit genoeg is om vrijdagavond langs de lijn te staan.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.