Guardiola geeft Engeland extra hoop op EK-succes

Reacties

Pep Guardiola acht de kans groot dat de Engelse nationale ploeg in een van de komende eindtoernooien echt gaat oogsten. De Manchester City-manager heeft zich uitgesproken over de kansen van de Engelsen op de EK-titel.

Guardiola geeft Engeland extra hoop op EK-succes
© Pro Shots

Gaat het over de ploeg van Gareth Southgate, dan gaat het vaak over de klasse van Harry Kane of de stormachtige ontwikkeling van Jude Bellingham en Phil Foden. Daarmee worden anderen tekortgedaan, vindt Guardiola. Zeker ook door de kracht in de breedte moet Engeland worden gezien als een van de topfavorieten, meent de Spanjaard.

'Het is niet alleen het talent van de aanvallers. Kijk naar het complete plaatje, het gaat om de hele groep. Gareth Southgate weet perfect hoe hij met die groep moet omgaan', zei de optimistische Guardiola tegenover The Telegraph.

Guardiola schat de kansen van Engeland op succes in Duitsland hoog in en legde uit waarom: 'Ik heb echt het gevoel dat Engeland stappen heeft gezet op de laatste toernooien. Ze staan op de rand, ze zijn erg dichtbij: een finale verloren, daarna weer de halve finale bereikt. Als je telkens zover komt, dan gaat het een keer goed vallen. Kijk maar naar hoe het bij ons gegaan is. We kwamen een paar keer dichtbij in de Champions League en uiteindelijk stonden we met de trofee in onze handen.'

Engeland neemt het in de groepsfase op het EK op tegen achtereenvolgens Servië, Denemarken en Slovenië. The Three Lions pakten in 1966 hun laatste en enige grote prijs, toen werd het WK gewonnen door de Engelsen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.