Guardiola wil niet te veel eer voor ontwikkeling Foden: 'Kijk naar Palmer'

Reacties

Hoewel Phil Foden (23) zich de laatste jaren onder Pep Guardiola ontwikkelde tot een van de sterren van Manchester City, wil de Spaanse trainer daar niet te veel eer voor ontvangen. Hij roemt juist de arbeidsethos van Foden.

Guardiola wil niet te veel eer voor ontwikkeling Foden: 'Kijk naar Palmer'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
5 - 1
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Waar Manchester City nog volop strijdt om de titel van de Premier League, sleepte Foden alvast een persoonlijke prijs binnen. De creatieve balvirtuoos werd door Engelse pers van de Football Writers’ Association namelijk verkozen tot Speler van het Jaar. 'Zijn impact in de eindfase is heel groot', begon Guardiola op de persconferentie van het duel met Wolverhampton Wanderers over Foden.

‘Maar ook zijn arbeidsethos’, ging Guardiola verder. 'Hij wordt elk jaar volwassener door het aantal wedstrijden en minuten die hij speelt. Hij begrijpt het spel en is nog steeds jong.' Foden staat dit seizoen in alle competities op 24 doelpunten voor City. Zo productief was de Engelsman nog nooit.

Onder Guardiola groeide Foden uit tot een van de smaakmakers van de club uit Manchester. 'Toen hij 17 of 18 was, speelden David Silva, Kevin De Bruyne en Ilkay Gündogan hier. Hij speelde in een team dat de meerdere keren de Premier League had gewonnen en ver kwam in toernooien. Dat was niet makkelijk. Bedankt voor de eer, maar het draait om de arbeidsethos en mentaliteit. Wij als managers kunnen een suggestie doen, maar de spelers moeten het uitvoeren.'

Guardiola haalt een ander voorbeeld aan. 'Kijk naar Cole Palmer. Die heeft zich enorm ontwikkeld.' Palmer maakte afgelopen zomer de overstap van City naar Chelsea. 'Ik liet hem niet genoeg spelen. Het talent heeft hij. Het zijn de spelers die het iedere wedstrijd moeten doen.'

VI's Süleyman Öztürk schreef eerder al uitgebreid over de klasse van Foden:

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
37
27
7
3
93-33
+60
88
2
Arsenal
37
27
5
5
89-28
+61
86
3
Liverpool
37
23
10
4
84-41
+43
79
4
Aston Villa
37
20
8
9
76-56
+20
68
* Actueel tot en met 17 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer P. Foden
Meer over P. Foden
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.