Lyrische Bosz: 'Tillman is potentiële top'

Reacties

Peter Bosz is lyrisch over Malik Tillman. De huurling van Bayern München blinkt uit bij PSV en is voorbestemd voor de top, maar zover is het nog niet, benadrukt Bosz.

Lyrische Bosz: 'Tillman is potentiële top'
© Pro Shots

Tillman was in 25 Eredivisie-wedstrijden goed voor negen doelpunten. Uitstekende cijfers voor een speler die slechts veertien keer in de basis begon. 'Hij is voor mij het hele jaar basisspeler, maar ik zeg vaker dat we er meer dan elf hebben. Iedere speler heeft een ontwikkeling doorgemaakt, individueel, maar ook persoonlijk', aldus Bosz. 

'Dat geldt zeker ook voor Malik. Hij is twee keer geblesseerd geweest op momenten dat hij twee wedstrijden per week moest spelen. We zijn ermee aan de slag gegaan dat hij die belasting aan kon. Toen hij dat wel kon, was dat een grote overwinning', vervolgde de PSV-trainer.

'Hij heeft zoveel potentie, iemand die technisch vaardig is en dingen sneller ziet dan de gemiddelde speler. Dat koppelt hij aan een goede teamgeest en hij is ongelooflijk voetbalintelligent. Dat zijn kenmerken om in de top terecht te komen. Zover is hij nog niet, maar als hij zich door blijft ontwikkelen, is dit een speler voor de absolute top.'

Bosz zou Tillman graag binnenboord houden, maar verwijst naar technisch directeur Earnest Stewart. PSV heeft een optie tot koop op de Amerikaan. 'Ik zou hem graag houden, zoals ik alle spelers wil houden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.