Officieel: Van Persie nieuwe trainer Heerenveen

Reacties

Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal komt over van Feyenoord en tekent voor twee seizoenen in Friesland.

Officieel: Van Persie nieuwe trainer Heerenveen

Voor de veertigjarige Van Persie wordt het zijn eerste klus als hoofdtrainer. Hij neemt het stokje over van oud-ploeggenoot Kees van Wonderen, die zijn aflopende contract niet verlengt. Van Wonderen had het twee seizoenen voor het zeggen in het Abe Lenstra Stadion.

In de zoektocht naar een opvolger voor Van Wonderen sprak Heerenveen-directeur Ferry de Haan met meerdere trainers, onder wie ook Maurice Steijn en Rick Kruys. De Haan kreeg echter het beste gevoel bij Van Persie en geeft hem de kans om zijn trainersloopbaan op te starten.

Van Persie sloot zijn spelersloopbaan in 2019 af bij Feyenoord en werd kort daarna spitsentrainer in Rotterdam-Zuid. Sinds het begin van dit seizoen is hij coach van Feyenoord Onder-18, waar zoon Shaqueel ook actief voor is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.