Ajax zwaait trainer Bakker uit met winnen KNVB-beker

De Ajax Vrouwen hebben maandagmiddag in Tilburg ten koste van Fortuna Sittard de KNVB-beker gewonnen. Dat betekent dat Suzanne Bakker afscheid neemt met een hoofdprijs.

Bakker stond twee seizoenen voor de groep bij Ajax en werd in haar eerste jaar direct kampioen van Nederland. Dit seizoen moesten de Amsterdammers de landstitel weer aan FC Twente laten, maar de beker ging wél naar de hoofdstad. In het Koning Willem II Stadion werd Fortuna Sittard met 3-1 verslagen.

Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Ajax kreeg kort na rust een strafschop voor een handsbal, die werd benut door Nadine Noordam. Een doelpunt waarbij voor het eerst in het Nederlandse vrouwenvoetbal gebruik werd gemaakt van de hulp van de VAR. Een paar minuten daarna schoot Rosa van Gool na matig verdedigingswerk van Fortuna de 2-0 tegen de touwen. Daarmee leek de wedstrijd in een kort tijdsbestek beslist te gaan worden.

Fortuna weigerde echter om de handdoek in de ring te gooien. Met een schot vanuit de tweede lijn bracht Feli Delacauw de spanning terug. De Limburgse ploeg kreeg het echter niet voor elkaar om nog een verlenging af te dwingen, want Bente Jansen besliste de wedstrijd vijf minuten voor tijd: 3-1.

De Dennenappel gaat dus mee naar Amsterdam, waar de beker zich sowieso goed thuis voelt. Net als bij de mannen zijn ook de Ajax Vrouwen recordwinnaar van het toernooi, dit is de zesde eindzege voor Ajax. Het voetbalseizoen van de clubs in de Eredivisie Vrouwen is hiermee ten einde.