Barcelona wint in absoluut spektakelstuk van Villarreal

Reacties

Barcelona heeft zondag op spectaculaire wijze de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In een tumultueuze wedstrijd versloeg de formatie van trainer Xavi Hernández Villarreal.

Barcelona wint in absoluut spektakelstuk van Villarreal
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
3 - 4
Barcelona
Barcelona

Barça ging voortvarend van start tegen Villarreal. De Catalanen spoelden de zure smaak van het doelpuntloze gelijkspel in de eerste speelronde tegen Getafe al weg met een 2-0 zege tegen Cádiz en leken tegen Villarreal op weg naar de tweede overwinning. Gavi opende immers al na twaalf minuten de score met een kopbal uit een voorzet van de zestienjarige Lamine Yamal.

Villarreal, dat in de beginfase een doelpunt van Alexander Sørloth afgekeurd zag worden, werd overdonderd door Barcelona. Drie minuten na de 0-1 was het weer raak. Frenkie de Jong zette een aanval op en rondde uiteindelijk zelf af. De middenvelder bereikte Ilkay Gündogan, die Robert Lewandowski aanspeelde. De Poolse spits raakte de bal kwijt door ingrijpen van Alfonso Pedraza, maar de linksback van Villarreal zorgde er zo wel onbedoeld voor dat De Jong de bal voor zijn voeten kreeg. De Nederlander rondde af in de linkerhoek: 0-2.

Wie dacht dat Barcelona op een comfortabele zege afstevende, had het mis. Villarreal knokte zich op een uitstekende wijze terug in de wedstrijd, wat begon bij Juan Foyth. Hij kopte raak uit een hoekschop en zorgde zo voor de aansluitingstreffer. Nog voor rust volgde ook de 2-2. Sørloth leverde de bal af en kreeg hem terug van Pedraza, waarna de Noor bij de tweede paal binnentikte. Zo was de stand na een helft in evenwicht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De mooiste goal van Villarreal moest toen nog komen. In de vijfde minuut van de tweede helft kwam de thuisploeg via een prachtige aanval op voorsprong. Pedraza had opnieuw een belangrijke rol met een loopactie aan de linkerkant. De linksback bereikte Álex Baena, die met een gekruld schot in de verre hoek de 3-2 maakte.

Het spektakel was daarmee nog lang niet ten einde. Yamal raakte vijf minuten na de 3-2 de lat. De 3-3 viel halverwege de tweede helft alsnog via invaller Ferran Torres. De aanvaller kreeg de bal van De Jong en waagde een poging. Gavi deed hetzelfde, maar beide pogingen werden geblokt. Vervolgens scoorde Torres alsnog. Even later sloegen de bezoekers opnieuw toe. Yamal raakte de paal, waarna Lewandowski van dichtbij binnentikte: 3-4. Zo had Barça de zege alsnog te pakken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barcelona hield door de overwinning een achterstand van twee punten op het nog foutloze Real Madrid. Villarreal bleef steken op drie punten in La Liga.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
34
27
6
1
74-22
+52
87
2
Girona
35
23
6
6
75-44
+31
75
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
5
Athletic de Bilbao
34
17
10
7
55-33
+22
61
6
Real Sociedad
34
14
12
8
48-35
+13
54
* Actueel tot en met 11 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Villarreal
Meer over Villarreal
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.