Bommetje in België: 'Vrancken verruilt Genk voor Gent'

Reacties

Een opvallende trainerswissel dient zich aan in België. RC Genk neemt per direct afscheid van Wouter Vrancken, die op het punt staat om zijn handtekening te zetten onder een contract bij AA Gent.

Bommetje in België: 'Vrancken verruilt Genk voor Gent'

Vrancken was bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van Genk, dat de titel vorig jaar in de slotminuut misliep. Door een doelpunt van Toby Alderweireld kroonde Antwerp FC zich op de valreep tot landskampioen. Dit seizoen doet Genk opnieuw mee in de kampioenspoule, maar door een dubbele nederlaag tegen Club Brugge verdween de eerste plaats uit zicht.

De laatste dagen zong de naam van Vrancken nadrukkelijk rond in Gent. Dat blijkt niet uit de lucht te zijn gegrepen, want diverse Belgische media weten dat er een mondeling akkoord tussen beide partijen op tafel ligt. Vrancken zou donderdag al afscheid nemen van de spelersgroep van Genk, dat het nieuws nog niet wil of kan bevestigen. 'Vooralsnog is Vrancken trainer van de club', luidt de reactie.

Het is nog niet bekend wie de laatste drie wedstrijden van Genk voor zijn rekening neemt. Mogelijk wacht de club later deze maand een beladen ontmoeting. De nummer vier van de kampioenspoule, dat is op dit moment Genk, speelt namelijk tegen de winnaar van play-off 2. Daarin staat Gent negen punten voor op naaste achtervolger KV Mechelen.

Verandert er niets aan de stand van beide poules, dan maken Genk en Gent onderling uit wie aan de haal gaat met een ticket voor de play-offs voor de Conference League. Vrancken wordt in Gent de opvolger van Hein Vanhaezebrouck, die de club komende zomer na vier seizoenen achter zich laat. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.