Chelsea zorgt op slotdag voor vuurwerk met recordtransfer Fernández

Reacties

Chelsea heeft op de slotdag gezorgd voor de duurste transfer van de winterse transfermarkt. De Premier League-club neemt Enzo Fernández voor een bedrag van 121 miljoen euro over van Benfica. De wereldkampioen tekent een meerjarig contract in Londen.

Chelsea zorgt op slotdag voor vuurwerk met recordtransfer Fernández
© Pro Shots

Met de enorme transfersom voldoet Chelsea aan de contractuele afkoopsom van Fernández. The Blues zaten al de hele maand achter de 22-jarige middenvelder aan, maar Benfica weigerde medewerking te verlenen. Nadat meerdere biedingen werden afgewezen, besloot Chelsea toch maar 121 miljoen euro neer te tellen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dinsdag moest er ondanks het bod van Chelsea nog de hele dag onderhandeld worden. Bij de gesprekken ging het er vooral over in hoeveel delen Chelsea de transfersom zou gaan betalen. Pas dinsdagavond laat werd er een akkoord bereikt tussen de clubs, waarna de race om het papierwerk op tijd in orde te maken begon. Vlak voor de deadline kwam er witte rook.

Voor Chelsea is de komst van Fernández het slotstuk van een krankzinnige transferwindow. De Londenaren haalden eerder deze maand al Mykhaylo Mudryk (Dinamo Kiev), Benoit Badiashile (AS Monaco), Noni Madueke (PSV), Andrey Santos (Vasco da Gama), David Fofana (Molde FK), Joao Félix (gehuurd van Atlético Madrid) en Malo Gusto (Olympique Lyon) binnen. Laatstgenoemde maakt het seizoen op huurbasis nog af in Frankrijk.

Fernández stond pas sinds de zomer onder contract bij Benfica, dat naar verluidt veertien miljoen euro betaalde aan River Plate voor zijn komst. Hij speelde 29 wedstrijden voor de Portugese ploeg, die onder leiding staat van Roger Schmidt. Fernández groeide tijdens het WK uit tot basisspeler bij wereldkampioen Argentinië en miste vanaf de achtste finale geen minuut meer.

Fernández is de duurste aankoop ooit van een Engelse club. Het Britse transferrecord stond op naam van Jack Grealish, die voor ongeveer 118 miljoen euro van Aston Villa naar Manchester City ging.

Op VI PRO lees je waarom de Europese topclubs interesse hadden in Fernández:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.