De Boer: 'We hebben bij Ajax geen aankopen nodig'

De wisselvallige resultaten van Ajax zullen de club niet verleiden tot tussentijdse aankopen in de winterse transferperiode. De Amsterdammers konden tegen Celtic (1-2) voor de zevende keer dit seizoen niet winnen in een uitwedstrijd, maar dat is geen reden om spelers te gaan aantrekken.

De Boer: 'We hebben bij Ajax geen aankopen nodig'

'Tenzij het om een exceptionele speler gaat die ook nog betaalbaar is', zegt trainer Frank de Boer in Voetbal International. 'Maar normaal gesproken blijven we inzetten op onze jeugdspelers. En hebben we dus geen aankopen nodig.'

Tegen FC Twente en Celtic speelde de negentienjarige Lucas Andersen als rechtsbuiten. Die laatste positie blijft een punt van zorg voor De Boer, zeker nu Barcelona-huurling Bojan Krkic door een hamstringblessure nog enkele weken uit de roulatie is.

'We zitten al lange tijd te harken welke oplossing het beste is op de rechterflank, maar dat wil niet zeggen dat we straks opeens de transfermarkt op gaan', aldus De Boer. 'We hebben veel talent in de jeugd rondlopen, ook op de vleugels. Uit de A-junioren hebben Sheraldo Becker en Elton Acolatse al met de selectie meegetraind, Queensy Menig is een talentvolle aanvaller: we richten ons liever op de ontwikkeling van dat soort jongens.'

In de nieuwe editie van Voetbal International komt Lucas Andersen uitgebreid aan het woord na zijn debuut in de basis tegen FC Twente. Klik hier om VI nr. 43 te bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen