Doek valt voor FC Volendam na nederlaag tegen Ajax

Reacties

FC Volendam is gedegradeerd uit de Eredivisie. De nummer zeventien van de Eredivisie ging zondagmiddag met 1-4 onderuit tegen Ajax en kan de concurrentie niet meer inhalen.

Doek valt voor FC Volendam na nederlaag tegen Ajax
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
1 - 4
Ajax
Ajax

Volendam moest thuis winnen van Ajax om nog kans te maken op handhaving in de Eredivisie, helemaal na de overwinning van RKC Waalwijk op Heracles Almelo van zondagmiddag. Vitesse was al gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie.

Met Chuba Akpom voor de geschorste Steven Bergwijn en de teruggekeerde Jordan Henderson hervatte Ajax de jacht op de vijfde plaats in de Eredivisie. Steven Berghuis keerde eveneens terug in de selectie, maar begon op de bank en zou alleen ingebracht kunnen worden. Dat gebeurde in de slotfase ook.

Ajax kwam al vroeg in de wedstrijd in de problemen nadat doelman Geronimo Rulli Damon Mirani onderuit haalde en de arbitrage een strafschop aan Volendam leek te geven. Echter, in de herhaling bleek dat Mirani in buitenspelpositie stond, dus kwam Ajax uiteindelijk goed weg. Ajax leek dat moment nodig te hebben om zelf beter in de wedstrijd te kunnen komen. Dat gebeurde ook, getuige de mogelijkheden van Akpom en Brian Brobbey. 

Kort daarna kregen de Amsterdammers loon naar werken: Akpom legde de bal klaar voor Kenneth Taylor, die de bal vanaf een meter of twintig knap in het Volendam-doel werkte. Veel meer dan dat creëerde Ajax in de eerste helft niet. En omdat Volendam sterk uit de kleedkamer kwam, kreeg Ajax het moeilijk. Door mistasten van Josip Sutalo kwam Darius Johnson in kansrijke positie, maar hij raakte de paal. Maar nadat Volendam wederom gevaarlijk geworden was, verdubbelde Ajax de voorsprong. Mio Backhaus werkte een voorzet van Mika Godts niet goed weg, waardoor Akpom de 0-2 kon maken voor Ajax.

De goal van Akpom was de doodsteek voor Volendam, dat zich leek te berusten en niet meer gevaarlijk werd. Brobbey maakte vervolgens nog 0-3 en de tweede van Taylor gaf de overwinning van Ajax nog wat extra kleur. Invaller Benaissa Benamar maakte wel nog 1-4, maar die goal was puur en alleen voor de statistieken. Volendam kan zich opmaken voor degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie, terwijl Ajax op koers blijft voor de vijfde plaats in de Eredivisie.

FC Volendam Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Heracles Almelo
33
9
5
19
41-74
-33
32
15
RKC Waalwijk
33
7
8
18
37-53
-16
29
16
Excelsior
33
6
11
16
50-69
-19
29
17
FC Volendam
33
4
7
22
33-86
-53
19
18
Vitesse
33
6
5
22
28-72
-44
5
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.