Einde van een tijdperk: Riedewald na zeven jaar weg bij Crystal Palace

Reacties

Jaïro Riedewald trekt na zeven jaar de deur achter zich dicht bij Crystal Palace. Het aflopende contract van de Nederlander zal niet worden verlengd.

Einde van een tijdperk: Riedewald na zeven jaar weg bij Crystal Palace
© Pro Shots

Het was Frank de Boer die Riedewald kort na zijn aanstelling als manager van Crystal Palace naar de club haalde. De Boer werd al na vijf wedstrijden ontslagen en Riedewald bleef vervolgens nog zeven seizoenen. De linkspoot pendelde tussen de basis, bank en de tribune en heeft nooit echt indruk kunnen maken in Engeland. Riedewald kwam in het seizoen 2020/21 nog het meeste in actie voor Crystal Palace, toen hij in 33 wedstrijden in actie kwam. Hij sluit af met een aantal van 95 wedstrijden.

De afgelopen jaren speelde Riedewald amper een rol van betekenis bij Crystal Palace en dus komt het niet als een verrassing dat zijn aflopende contract niet verlengd zal worden. Ook James Tomkins (35) vertrekt. 'James en Jaïro hebben tijdens hun periode bij de club een enorme toewijding en professionaliteit getoond. Ze waren niet alleen belangrijke spelers in het hart van onze selecties, maar ook rolmodellen voor onze jongere talenten', aldus voorzitter Steve Parish. 'We zijn hen beiden dankbaar voor hun bijdragen, zowel op als buiten het veld, en ik wens ze het beste met hun carrière.'

Riedewald doorliep de jeugdopleiding van Ajax en stal de show in de uitwedstrijd tegen Roda JC door bij zijn debuut twee keer te scoren. Hij leverde Ajax in de zomer van 2017 negen miljoen euro op.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.