Feest voor Nederlandse enclave in Spanje: Castellón kampioen

Reacties

CD Castellón, de ploeg van trainer Dick Schreuder, is zondagavond kampioen geworden op het derde niveau van Spanje. Achtervolger Córdoba ging onderuit en kan Schreuder en consorten zodoende niet meer inhalen.

Feest voor Nederlandse enclave in Spanje: Castellón kampioen
© Pro Shots

Dat betekent dat we Castellón volgend jaar terugzien op het tweede niveau in Spanje. Daar was de eerste plaats ook een vereiste voor: in de Primera RFEF (verdeeld in twee afdelingen, noord en zuid) promoveren alleen de twee kampioenen rechtstreeks. De achtervolgers, onder wie illustere clubs als Córdoba en Málaga, zijn nu dus veroordeeld tot play-offs. Castellón kan zich gaan opmaken voor nieuwe uitdagingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat doet het dus met Schreuder, die vorige zomer overkwam van PEC Zwolle. Met Lars Veldwijk, Daijiro Chirino, Jozhua Vertrouwd, Haris Medunjanin en Gervane Kastaneer kwamen er in zijn kielzog nog vijf Nederlanders naar Zuid-Spanje. Het tweede niveau is overigens geen nieuw terrein voor de in Nederland tot dit jaar vrij onbekende club. Tussen 2005 en 2010 speelde Castellón daar ook, en in de vorige eeuw was de club zelfs een paar keer in La Liga te bewonderen.

Eind vorig jaar bezocht Voetbal International Schreuder in Spanje. Dat leverde deze reportage op:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.