Fiorentina prikt Belgische droom door en aast na zilver nu op goud

Reacties

Club Brugge is er woensdag niet in geslaagd om de eerste Belgische ploeg sinds 1993 te worden die een Europese finale speelt. De blauw-zwarten kwamen tegen Fiorentina akelig dichtbij, maar Lucas Beltrán schoot de Italianen vanaf elf meter naar de Conference League-finale in Athene. Na de verloren eindstrijd van vorig jaar, willen de paarshemden nu van zilver goud zien te maken.

Fiorentina prikt Belgische droom door en aast na zilver nu op goud
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
1 - 1
Fiorentina
Fiorentina

Deze halve finale was naar de woensdag verplaatst op last van de Brugse autoriteiten, aangezien er in Brugge op Hemelvaartsdag zoals elk jaar de Heilig Bloedprocessie is en die veel mensen naar de stad lokt. Dit voorafje van de Europese avond stond vanaf de eerste balomwentelingen bol van de spanning. Rolando Mandragora miste de eerste kans, waarna Maxim De Cuyper of Hans Vanaken het Jan Breydelstadion in vuur en vlam zette.

Vanaken gaf de voorzet, in elk geval, en of De Cuyper de bal aanraakte is voer voor de geleerden van de UEFA. Het maakte verder niemand in het stadion een barst uit, want de bal vloog in het doel. Met die 1-0 had de ploeg van Nicky Hayen de kleine nederlaag van vorige week in Stadio Artemio Franchi weer uitgewist. In de euforie vergaten de Vlamingen even te verdedigen, maar Nicolás González stuitte op Simon Mignolet. De rebound viel naast.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na een half uur ontsnapte Club opnieuw. Christian Kouamé, door zijn Anderlecht-verleden toch al geen lieveling in West-Vlaanderen, schoot op de lat, Mignolet kon alleen maar kijken. Voor Club, dat Bjorn Meijer voorlopig moet missen, kreeg Michal Skoras een aardige kans op de 2-0. Ook in de tweede helft begon Club Brugge best aardig, maar snel nam Fiorentina het heft in handen. Club Brugge had het engeltje op het aluminium overgekocht van Borussia Dortmund.

Cristiano Biraghi schoot een vrije trap op de lat, amper twee minuten later teisterde Kouamé de paal. Het bleef niet duren: Brandon Mechele gaf een strafschop weg. Beltrán zette zich achter de bal en schoot hard en zuiver in de hoek, al zat Mignolet er nog heel dicht bij. Die teleurstelling, zes minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd, kwam de Belgische formatie niet meer te boven. Vanaken kwam in blessuretijd wel nog in de buurt, doelman Pietro Terracciano tikte met een ultieme reflex de Brugse hoop aan flarden.

Voor Club Brugge rest zodoende de titelstrijd in België. Fiorentina gaat naar de finale in Griekenland, donderdagavond zal blijken wie de opponent wordt: Olympiakos Piraeus of Aston Villa. De wedstrijd is op woensdag 29 mei, vorig jaar verloor La Viola in Praag van West Ham United.

Bekijk hier al onze video's
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer Fiorentina
Meer over Fiorentina
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.