Flink gewijzigd Nederlands elftal met vijf verdedigers tegen Duitsland

Reacties

Het Nederlands elftal begint dinsdag in een 5-3-2-systeem aan de oefeninterland tegen Duitsland. Ronald Koeman heeft ten opzichte van de met 4-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Schotland, waarin Oranje 4-3-3 speelde, meerdere wijzigingen in zijn elftal aangebracht.

Flink gewijzigd Nederlands elftal met vijf verdedigers tegen Duitsland
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 1
Nederland
Nederland

Het was al bekend dat Bart Verbruggen zou gaan keepen en dat Matthijs de Ligt een basisplaats zou krijgen in de verdediging. Laatstgenoemde vervangt Lutsharel Geertruida. Jeremy Frimpong maakt plaats voor Denzel Dumfries en de defensie wordt verder versterkt met Daley Blind. Nathan Aké en aanvoerder Virgil van Dijk blijven gewoon staan.

Op het middenveld begint Jerdy Schouten naast Joey Veerman. Mats Wieffer verhuist daardoor naar de bank. Datzelfde geldt voor Georginio Wijnaldum; Tijjani Reijnders is de meest aanvallende middenvelder in het team. Hij speelt achter Memphis Depay en Donyell Malen. Laatstgenoemde start in plaats van Cody Gakpo; ook Xavi Simons is zijn plekje kwijt. 

Opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Blind; Veerman, Schouten, Reijnders; Malen, Memphis

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Duitsland - Nederland?
  • 48% Zege Duitsland (3.459 stemmen)
  • 27% Gelijkspel (1.966 stemmen)
  • 25% Zege Nederland (1.776 stemmen)

De laatste keer dat Nederland op Duitse bodem speelde tegen Die Mannschaft, leverde een klinkende 2-4 zege op in het kader van de EK-kwalificatiereeks. Na een 1-0 achterstand bij rust scoorde Oranje in de tweede helft vier keer. Het was tijdens de eerste periode van Ronald Koeman als bondscoach.

De oefenwedstrijd van dinsdagavond wordt afgewerkt in Frankfurt en begint om 20.45 uur. Volg het duel via VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.