Frimpong draagt bij aan grootste uitoverwinning Bayer Leverkusen

De kans dat Bayer Leverkusen het Bundesliga-seizoen ongeslagen af gaat sluiten, wordt steeds groter. De kampioen van Duitsland boekte zondag ook een overwinning op Eintracht Frankfurt, waardoor het 48 duels op rij ongeslagen is.

Eintracht Frankfurt
1 - 5
Bayer Leverkusen

Ondanks de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma van afgelopen donderdag, startte Leverkusen zondag sterk aan het treffen met Eintracht. De titel is al binnen voor Leverkusen, maar de succesploeg van Xabi Alonso heeft desondanks nog genoeg om te spelen. Leverkusen doet er namelijk alles aan om het seizoen ongeslagen af te sluiten.

Al na ruim tien minuten spelen viel het eerste doelpunt van Leverkusen, nadat een afvallende bal voor de voeten van Granit Xhaka belandde en de Zwitser genadeloos uithaalde: 0-1. Hoewel het begin veelbelovend was, moest Leverkusen toch weer aan de bak na de gelijkmaker van Hugo Ekitike, die na ruim een half uur spelen viel. Toch stelde Leverkusen voor rust weer orde op zaken. Eintracht-verdediger Niels Nkounkou liet zich aftroeven door Patrik Schick en daardoor stond het voor rust weer 1-2.

Eintracht kwam thuis goed voor de dag tegen Leverkusen, maar door twee fouten van Nkounkou kon Leverkusen twee keer scoren. Na rust kreeg de ploeg van Alonso een strafschop na knullig vasthouden van Nkounkou en vanaf elf meter scoorde Exequiel Palacios, waardoor de wedstrijd min of meer beslist was. In de slotfase scoorde ook Jeremie Frimpong, die alweer zijn negende goal van het seizoen maakte. In de slotfase benutte ook invaller Victor Boniface een strafschop, waardoor Leverkusen de grootste uitoverwinning in de clubhistorie boekt.

En dus heeft het zelfvertrouwen van Leverkusen weer een boost gekregen. Aanstaande donderdag wacht de tweede halve finale tegen Roma, waarin Leverkusen voor de 49ste keer op rij ongeslagen kan blijven. In de competitie wachten nog duels met VfL Bochum (uit) en FC Augsburg (thuis). Leverkusen sluit het seizoen op 25 mei af met de bekerfinale tegen stuntploeg 1. FC Kaiserslautern.