Goals Ruiz garantie voor succes: 'Maar ik ben geen spits'

Reacties

Met zijn eerste doelpunt in Eindhovense dienst hielp Bryan Ruiz PSV vrijdagavond aan een cruciale overwinning (2-1) op Heracles Almelo. Doelpunten in de Eredivisie van de Costa Ricaan zijn vrijwel altijd goud waard, blijkt uit de cijfers.

Goals Ruiz garantie voor succes: 'Maar ik ben geen spits'

Indien Ruiz scoort in de Eredivisie, sluit zijn club de wedstrijd in liefst 97 procent van de gevallen met een zege af. De van Fulham gehuurde aanvaller was in totaal in 31 Eredivisieduels trefzeker, waarvan hij er slechts een (!) niet won.

'Ik kreeg een goede voorzet van Jetro Willems en ik stond precies op de juiste plek. Het was een spitsengoal', aldus Ruiz tegenover FOX Sports. 'Ik ben blij dat ik mijn eerste doelpunt voor PSV heb gemaakt en dat we door mijn goal gewonnen hebben. Dat is heel belangrijk.'

Hoewel hij zijn treffer als spitsengoal typeert, benadrukt Ruiz dat hij niet als alternatief voor de spitspositie moet worden gezien. 'Dat weet Phillip (Cocu, red.) ook. Ik ben geen nummer negen. Als we geen spitsen tot onze beschikking hebben kan ik die rol misschien op mijn eigen manier invullen, maar ik ben geen diepe spits.'

Ruiz is blij dat PSV de weg naar boven gevonden heeft. De overwinning op Heracles was alweer de derde op rij voor de formatie van Cocu. 'We hadden het in de slotfase lastig, dus het laatste fluitsignaal kwam als een opluchting. Deze punten zijn erg belangrijk voor ons', besluit Ruiz, die met PSV vijfde staat. Nummer vier Vitesse heeft vijf punten meer en speelde een wedstrijd minder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.