Güler helpt Real Madrid bij basisdebuut in LaLiga aan zege

Reacties

Arda Güler heeft Real Madrid in zijn eerste basisplaats in LaLiga de zege bezorgd op bezoek bij Real Sociedad. De negentienjarige aanvaller maakte namens de flink gewijzigde formatie van Carlo Ancelotti de enige treffer in Baskenland.

Güler helpt Real Madrid bij basisdebuut in LaLiga aan zege
© Pro Shots
Real Sociedad
Real Sociedad
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Ancelotti gaf met het oog op de naderende Champions League-ontmoeting met Bayern München meer dan een hand vol sterren rust. Onder anderen Jude Bellingham, Federico Valvede, Vinícius Júnior en Eduardo Camavinga kregen rust en ook stond Kepa Arrizabalaga weer eens onder de lat bij De Koninklijke.

Güler was een van de spelers die profiteerde met zijn eerste basisplaats in LaLiga en de Turkse voetballer liet zich zien. Na een klein half uur liep hij een afgemeten voorzet van Dani Carvajal simpel tegen de touwen. Het was zijn tweede treffer in dienst van Real Madrid in zijn eveneens tweede basisplek ooit – in de Copa del Rey startte hij tegen vierdedivisionist Arandina ook vanaf het begin.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In dat duel deed de belofte een klein uur mee, ditmaal werd hij na net geen zeventig minuten gewisseld voor Vinícius, waardoor hij met twee goals in nog geen honderd La Liga-minuten vooralsnog uiterst effect is. Vlak voor zijn wissel nam Güler een bal via zijn hak nog op heerlijke wijze mee op het middenveld.

Niet alleen Vinícius kwam binnen de lijnen, maar met hem in totaal vier normaliter basiskrachten. De grote sterren kwam de veelal tweede garnituur van de Madrilenen helpen om de minimale voorsprong over de streep te trekken, want Real Sociedad was met Takefusa Kubo en Mikel Oyarzabal de gevaarlijkste ploeg op het veld sinds het openingsdoelpunt. 

Beide aanvallers van Real Sociedad troffen ook doel, maar door beide treffers ging een streep. Bij de goal van Kubo werd een overtreding eerder in de aanval gemaakt op Aurelien Tchouameni en Oyarzabal stond buitenspel toen hij de bal binnentikte. Ook Sheraldo Becker kwam nog in de ploeg bij de Basken, maar ook hij kon de door Güler opgedane schade niet meer repareren. Daardoor stevent Real Madrid met een straatlengte voorsprong op de Spaanse landstitel af: in de laatste vijf duels, heeft het nog slechts vier punten nodig.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
34
27
6
1
74-22
+52
87
2
Girona
34
23
5
6
73-42
+31
74
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.