Heerenveen haalt Wildschut nu wel weg bij VVV Venlo

Yanic Wildschut maakt dan toch de overstap naar SC Heerenveen. VVV-Venlo moet echter genoegen nemen met een beduidend minder hoge afkoopsom.

Heerenveen haalt Wildschut nu wel weg bij VVV Venlo

Wilschut tekent in Heerenveen een contract voor drie jaar met een optie voor nog twee seizoenen. Over de transfersom doen de partijen geen uitspraken, maar duidelijk is dat de Friese club minder hoeft te betalen dan het een jaar geleden bood.

SC Heerenveen probeerde in augustus 2012 Wildschut over te nemen. De Friese club wilde twee miljoen euro neerleggen voor de aanvaller, die een sterk eerste jaar in de Eredivisie kende. VVV-Venlo wilde meer, waarop de overgang afketste.

Trainer Marco van Basten kan een jaar later bij Heerenveen wel beschikken over Wildschut. De Friese club hoefde daartoe minder diep in de buidel te tasten, ook omdat de aanvaller een minder seizoen achter de rug heeft bij het inmiddels gedegradeerde VVV.

'We zijn blij dat we er nu wel in geslaagd zijn om hem vast leggen', laat technisch directeur Johan Hansma op de clubwebsite weten. 'Hij heeft vorig jaar een moeilijk seizoen gehad met VVV, maar is nog steeds een jonge speler met veel potentie. Yanic is een vleugelaanvaller die zowel links als rechts goed uit de voeten kan met snelheid, kracht en scorend vermogen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen