Kunstwerk van Kroos? Zelf noemt hij zijn steekpass 'niet zo bijzonder'

Reacties

Alsof hij het elke dag doet. Zo sprak Toni Kroos dinsdag na afloop over zijn assist bij de openingsgoal van Real Madrid tegen Bayern München. Anderen spraken juist superlatieven over zijn optreden.

Kunstwerk van Kroos? Zelf noemt hij zijn steekpass 'niet zo bijzonder'

Een kunstwerk, noemde Marca zijn steekpass op Vinícius Junior bij de openingstreffer. Een pass van wereldklasse, vond de voormalig Bundesliga-trainer Peter Neururer bij Sport1.

Maar Toni Kroos zelf? Die bleef bescheiden. 'Ik moet veel complimenten aan Vini geven, want hij geeft mij de kans om die pass te geven door zijn loopactie. Ik zag hem achter de centrale verdediger lopen en wist dat die langzamer zou zijn. De pass was uiteindelijk niet zo bijzonder, de loopactie wel.'

Hoe dan ook: Kroos dicteerde het spel op bezoek bij zijn oude club. Dat zag ook Sport1 in de Allianz Arena. 'De zuidtribune had een geweldige sfeeractie opgedragen aan hun 'keizer' Franz Beckenbauer (zie boven, red.). Wereldwijd bekend als dirigent op het veld, stond op een groot spandoek. Maar op het veld heerste dirigent Kroos lange tijd in de 27ste editie van de moeder aller Champions League-klassiekers.'

De superlatieven in Duitsland doen echo's uit het verleden verstommen, waarin Kroos te boek stond als Querpass-Toni, vrij vertaald tikkie opzij-Toni. 'Ik hoef Toni niet te verdedigen, zijn succes spreekt voor zich', zei Joshua Kimmich, zijn oude ploeggenoot, voor het duel al tegen tz. En over zijn speelstijl: 'Toni is iemand die eigenlijk juist zeer, zeer veel verticaal speelt en vaak de oplossing naar voren zoekt.' Zijn woorden bleken van profetische waarde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer T. Kroos
Meer over T. Kroos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.