Leicester geen partij voor Liverpool op verbouwd Anfield

Reacties

Leicester City is vooralsnog geen schim van de onverslaanbare kampioensploeg van vorig seizoen. Liverpool was zaterdagavond bij zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 4-1 te sterk voor de ploeg van manager Claudio Ranieri, die nog heel even in de wedstrijd bleef door een blunder van Lucas Leiva.

Leicester geen partij voor Liverpool op verbouwd Anfield

Leicester sloot het eerste blok Premier League-duels positief af met een 2-1 zege op Swansea City, nadat Hull City (2-1) en Arsenal (0-0) de titelhouder een valse start hadden bezorgd. Op het verbouwde Anfield begonnen The Foxes nog hoopgevend zonder Simon Mignolet in de openingsfase echt in de problemen te brengen. Wat dat betreft was Liverpool na de aarzelende start een stuk slagvaardiger.

Na een waarschuwingsschot van Roberto Firmino nam de ploeg van manager Jürgen Klopp na dertien minuten de leiding toen Firmino na een pass van James Milner met één beweging Wes Morgan, Robert Huth en doelman Kasper Schmeichel op het verkeerde been zette. Het was het startsein van een stormloop op het doel van Schmeichel. De Deense sluitpost hield zijn ploeg echter op de been bij schoten van onder anderen Georginio Wijnaldum en Daniel Sturridge.

Voor het eerst dit seizoen speelde Liverpool op Anfield. De hoofdtribune is uitgebreid met achtduizend plaatsen.
Voor het eerst dit seizoen speelde Liverpool op Anfield. De hoofdtribune is uitgebreid met achtduizend plaatsen.

Met name toen laatstgenoemde voor het doel van Leicester opdook, voorkwam Schmeichel een zekere treffer. Na een half uur was de Deens international dan toch geklopt toen zijn defensie opnieuw uiteen werd gereten. De in de basis teruggekeerde Sturridge bood Sadio Mané met een leep hakballetje een niet te missen kans op zijn tweede competitiegoal voor het net als bij de competitiestart tegen Arsenal (3-4) makkelijk voetballende Liverpool, dat Leicester echter zelf in leven hield.

Nog voor rust had Jamie Vardy met groot gemak immers voor de aansluitingstreffer gezorgd, toen de centraal achterin opgestelde Lucas gruwelijk in de fout ging en de bal zomaar in de voeten van de Engelse spits speelde. Leicester rook kort daarna nog heel even aan de gelijkmaker toen Huth tegen de lat kopte na een verre inworp van Luis Hernández, maar had ook na rust met Ahmed Musa als vervanger van Shinji Okazaki weinig in te brengen tegen The Reds.

De knock-out kon dan ook niet lang uitblijven en kwam in de 54ste minuut. Adam Lallana schoot de bal op aangeven van Wijnaldum verwoestend hard in de kruising. Mignolet moest daarna nog wel redding brengen toen Vardy voor hem opdook, maar het slotoffensief van Leicester bleef vruchteloos. Uit een counter maakte Firmino zelfs nog 4-1, nadat Mané de ver uit zijn doel gekomen Schmeichel had omspeeld. Leicester heeft daardoor nog altijd slechts vier punten, Liverpool zeven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.