Mbappé schuldbewust na mislopen finale en vermijdt vraag over Real Madrid

Reacties

Kylian Mbappé wijt de uitschakeling van Paris Saint-Germain in de Champions League tegen Borussia Dortmund niet alleen aan pech. De aanvaller erkent dat hijzelf dinsdagavond te weinig bracht om PSG naar de finale op Wembley te leiden.

Mbappé schuldbewust na mislopen finale en vermijdt vraag over Real Madrid
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Mbappé speelde in Parc des Princes zijn laatste Champions League-wedstrijd voor PSG, waar hij na deze jaargang transfervrij vertrekt. De Frans international hoopte later deze maand afscheid te kunnen nemen met een Champions League-finale in Londen, maar Borussia Dortmund troefde PSG en Mbappé af.

Dat de Parijzenaars bij dertig doelpogingen niet tot scoren kwamen en daarbij vier keer de lat of de paal raakten, is volgens Mbappé een gebrek aan kwaliteit. 'Als je goed genoeg bent, dan raak je de paal niet. Dan schiet je de bal binnen', vertelde de steraanvaller van PSG na de wedstrijd voor de microfoons van diverse media.

'We waren gewoon niet goed genoeg vandaag. Ik houd er niet van om over pech te praten. We hebben genoeg kansen gehad, maar als je niet effectief bent, ga je niet naar de volgende ronde. Ik probeerde het team te helpen, maar van mijn kant was het ook niet goed genoeg. Ik ben degene die doelpunten moet maken en beslissend moet zijn. Als ik scoor krijg ik alle eer. Als ik dat niet doe, ben ik ook schuldbewust.'

Mbappé stelt dat het seizoen niet verloren is na het mislopen van de Champions League-finale. PSG won onlangs de Ligue 1 en staat in de finale van de Coupe de France tegen Olympique Lyonnais (25 mei). 'Als ik dit seizoen nu samenvat, rekening houdend met het nieuwe project met veel jonge spelers, dan is het zeker niet slecht geweest, al willen we alle prijzen winnen met PSG.'

Real-vraag
Mbappé kreeg na de uitschakeling van PSG ook de vraag of hij hoopt dat Real Madrid de finale gaat bereiken ten koste van Bayern München. Beide ploegen staan woensdagavond in Santiago Bernabéu tegenover elkaar. De verwachting is dat Mbappé na zijn transfervrije vertrek bij PSG een contract zal ondertekenen bij Real.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Thierry Henry stelt dat Mbappé Parc des Princes na zes jaar met opgeheven hoofd kan gaan verlaten. 'Wat mij betreft, gaat hij de geschiedenisboeken in als de beste speler ooit van PSG, als je kijkt naar zijn impact op de club. Geen discussie. Ik ga hem nu niet beoordelen op dat hij niet met PSG de Champions League heeft gewonnen', zei Henry bij CBS Sports.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.