Messi schrijft historie met vijf assists (!) én een goal in één helft

Lionel Messi heeft in de nacht van zaterdag op zondag een show weggegeven bij Inter Miami. De aanvaller was in de thuiswedstrijd tegen New York Red Bulls goed voor vijf assists (!) én een doelpunt. Daarmee schreef Messi Major League Soccer-geschiedenis.

Inter Miami
Inter Miami
6 - 2
New York Red Bulls

In de Amerikaanse competitie kwam het nog nooit eerder voor dat een speler vijf assists gaf in één wedstrijd. Ook een directe bijdrage aan zes doelpunten in één competitieduel is uniek. Messi had het op zijn heupen en schreef deze uitzonderlijke records op zijn naam.

Extra bijzonder: Messi leefde zich pas na rust uit tegen New York Red Bulls, dat halverwege nog op een 0-1 voorsprong stond. In de tweede helft was er echter geen houden aan voor de bezoekers. Op aangeven van Messi maakte invaller Matias Rojas de gelijkmaker en de Ballon d'Or-houder zette zijn ploeg vervolgens zelf op een 2-1 voorsprong.

Rojas maakte na een uur zijn tweede, voordat Messi zijn vriend Luis Suárez aan het werk zette. Na drie assists van de Argentijn maakte Suárez zijn eerste hattrick in Amerikaanse dienst. Diep in blessuretijd zorgde Emil Forsberg er met een benutte strafschop voor dat het 6-2 werd.

Inter Miami staat door deze klinkende zege bovenaan in de Eastern Conference van de MLS. Na twaalf wedstrijden staat de teller op 24 punten. Messi deed in acht van de eerste twaalf wedstrijden mee en was daarin goed voor tien doelpunten en twaalf assists.