Nieuwe comeback Liverpool blijft uit: Klopp moet karig afscheid vrezen

Reacties

Liverpool is er niet in geslaagd om mooie comebacks uit het verleden aan te vullen met een mirakel bij Atalanta. De formatie van Jürgen Klopp won wel in Bergamo, maar het was niet genoeg om de 0-3 nederlaag om te buigen. Zo kan het een karig afscheid worden voor de Duitse coach en gaat Atalanta naar de halve finale van de Europa League.

Nieuwe comeback Liverpool blijft uit: Klopp moet karig afscheid vrezen
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Een vroeg doelpunt had Liverpool nodig om nog enige spanning in het tweeluik te brengen na de blamage een week eerder op Anfield. Daarbij kreeg het enige hulp van de arbitrage, want na een handsbal kregen The Reds een strafschop. Dat buitenkansje was besteed een Salah, die verder wederom tegenviel, maar écht doorpakken deden de bezoekers na de vroege voorsprong niet.

Liverpool had weliswaar meer schoten en meer balbezit, maar na een sterke openingsfase ging de Engelse storm liggen en hield Atalanta relatief eenvoudig de rijen gesloten. Via Teun Koopmeiners hadden de Italianen zelfs de betere kansen, maar de Nederlandse middenvelder zag eerst een treffer (op aangeven van Marten de Roon) afgekeurd worden wegens buitenspel. In het tweede bedrijf schoot hij eerst van dichtbij op een Liverpool-verdediger en vervolgens werd zijn poging uit de tweede lijn gekeerd door Alisson Becker.

Doordat Atalanta de overhand kreeg, werd Klopp genoodzaakt om na ruim een uur driemaal te wisselen en met Diogo Jota, Harvey Elliott en Darwin Núñez kwam er veel aanvallende stootkracht binnen de ploeg. Gakpo bleef ondanks alle wissels op het veld staan, maar hoe aanvallend Klopp ook wisselde, het leverde amper kansen op voor Liverpool. Een comeback zoals in 2005 tegen AC Milan of 2019 tegen Barcelona zat er simpelweg niet in.

De uitschakeling is voor Liverpool een volgende domper, nadat het afgelopen weekend ook al de koppositie verspeelde in de Premier League en even daarvoor door Manchester United uit de FA Cup werd gekegeld. Als het in de huidige vorm verder gaat, dan neemt Klopp na dit seizoen mogelijk slechts afscheid met de reeds gewonnen League Cup. Zijn laatste wedstrijd in Europa heeft hij namens Liverpool in elk geval gecoacht. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.