Pascal Jansen ontkent contact met Ajax en vertrekt niet naar Moskou

Reacties

Pascal Jansen ontkent dat hij benaderd is geweest om voor komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Ajax te worden. Wél heeft hij gesproken met Spartak Moskou. Tot een samenwerking met de Russische werkgever van Quincy Promes komt het evenwel niet.

Pascal Jansen ontkent contact met Ajax en vertrekt niet naar Moskou
© Pro Shots

Jansen werd in januari ontslagen bij AZ en vervolgens gesignaleerd in de Johan Cruijff Arena. Dat voedde de geruchten dat de coach in beeld was om hoofdtrainer van Ajax te worden. Afgelopen zomer was Jansen immers ook al een kandidaat voor die vacature; toen koos Sven Mislintat er echter voor om Maurice Steijn voor de groep te zetten.

Steijn is inmiddels vertrokken, maar Jansen is voor nu niet in beeld, zo lijkt het althans. Aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie vertelde de oefenmeester dat er in ieder geval niet gesproken is over een mogelijke samenwerking. 'Ze hebben het volgens mij hartstikke druk met het vinden van een nieuwe coach. Met mij is geen contact geweest', zei hij.

Afgelopen zomer was er wel contact met het management van Jansen, maar niet direct met de trainer zelf. Ajax zet voor nu in op de komst van Graham Potter. Francesco Farioli, de huidige hoofdtrainer van OGC Nice, geldt daarbij als Plan B.

Spartak Moskou
Jansen is wel dicht bij een dienstverband bij Spartak Moskou geweest. De Russen waren concreet voor de trainer in de markt. 'Dat heb ik overwogen', zei Jansen. 'Maar er zijn, van twee kanten, andere keuzes gemaakt.' Uiteindelijk wilde Spartak toch liever een coach hebben die de Russische competitie beter kende. 'Maar we hebben wel degelijk serieuze gesprekken gehad', aldus Jansen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.