Plannen voor La Liga goes USA nieuw leven ingeblazen

Reacties

Na de vergeefse poging een competitieduel te laten spelen in de Verenigde Staten heeft La Liga opnieuw twee clubs bereid gevonden voor de verplaatsing van hun confrontatie.

Plannen voor La Liga goes USA nieuw leven ingeblazen

Vorig seizoen waren er serieuze plannen om het duel Girona - Barcelona in januari aan de andere kant van de Atlantische Oceaan af te werken. Deze poging om La Liga Miami aan te laten doen voor grotere internationale exposure strandde op een veto van de Spaanse bond.

Dit keer zijn Villarreal en Atlético Madrid verzocht hun wedstrijd begin december in Amerika af te werken. Beide clubs hebben zich geschaard achter het initiatief. 'Ik hoop dat het nu wel door kan gaan', zei Villarreal-voorzitter Fernando Roig tegen El Transistor over de plannen. 'Atlético en wij zijn het eens in Miami te spelen, maar ik zou graag zien dat er een algemene consensus komt hierover. In mijn ogen is La Liga over de grenzen nemen voor iedereen goed.'

Het pleidooi is ook gericht aan de Spaanse bond en de Spaanse spelersvakbond die zich vorig jaar met succes verzetten tegen een la Liga-wedstrijd in Amerika.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.