Postecoglou baalt van arbitrage: 'Dit is waarom ik goals niet meer vier'

Reacties

De ergernis over de VAR is bij Tottenham Hotspur-manager Ange Postecoglou opnieuw toegenomen in de wedstrijd tegen Arsenal. Hij baalde ook van de manier van verdedigen van zijn team in de spectaculaire derby.

Postecoglou baalt van arbitrage: 'Dit is waarom ik goals niet meer vier'
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 3
Arsenal
Arsenal

Tottenham leek in de 22ste minuut van The North London Derby terug te komen tot 1-1. Micky van de Ven scoorde en vierde zijn treffer, maar daarna was er een lange onderbreking. Uiteindelijk constateerde de VAR dat er nipt sprake was van buitenspel voor de 23-jarige Nederlander. Euforie maakte plaats voor verontwaardiging. Vijf minuten na het raak schieten door Van de Ven maakte Bukayo Saka de 0-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Postecoglou baalde na de 2-3 nederlaag nog steeds van de afgekeurde goal. 'De wedstrijd wordt ergens anders geleid, niet in het stadion. Dit is waarom ik goals niet meer vier. Het is zonde en het bevalt me niet. Maar ik moet het accepteren, net als iedereen', uitte de Australische manager zijn frustratie tegenover de Engelse pers.

Postecoglou wilde ook niet teveel naar de arbitrage wijzen na de pijnlijke nederlaag. Hij keek ook kritisch naar de manier waarop de drie tegengoals tot stand waren gekomen. 'We zijn nog steeds niet zo zeker bij standaardsituaties of omschakelmomenten als we zouden moeten zijn. We hebben ze veel te makkelijk richting ons doel laten komen. Arsenal is een goed team en straft het af als je niet robuust genoeg bent voor je eigen doel', zei hij bij Sky Sports.

Arteta verdedigt Raya
Voor Mikel Arteta was de overwinning bij Spurs zijn honderdste Premier League-zege als Arsenal-manager. Hij nam de felicitaties daarvoor in ontvangst, maar ontkwam ook niet aan vragen over de flater van David Raya die leidde tot het eerste doelpunt van Spurs. De goalie had de bal zo ingeleverd bij Cristian Romero, die de spanning met de 1-3 terug had gebracht. 'En daarna stond Raya op en pakte hij zes tot zeven voorzetten. Dat is wat we willen, dat je die reactie toont nadat je risico hebt genomen. Die fout was geen pech. Het was gewoon een slecht uitgevoerde actie, maar we stonden in die situatie al niet goed', analyseerde Arteta dat moment.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.