Schitterende bekerstunt in Spanje: derdeklasser rekent af met Villarreal

Reacties

In Nederland blameerde Ajax zich vorige maand op ongelofelijke wijze in het bekertoernooi, maar ook in Spanje is er gestunt. Waar de Amsterdammers zich stukliepen op de amateurs van Hercules, overkwam Villarreal ook een sportief drama.

Schitterende bekerstunt in Spanje: derdeklasser rekent af met Villarreal
© Copa del Rey
Unionistas de Salamanca
Unionistas de Salamanca
ns
1 - 1
Villarreal
Villarreal

Op bezoek bij een derdeklasser werd de traditionele subtopper uitgeschakeld na strafschoppen. Het brutale Unionistas de Salamanca, dat nota bene een klasse lager speelt dan de B-ploeg van Villarreal, verraste de club van het hoogste niveau. Lange tijd maakte Unionistas het Villarreal enorm moeilijk, maar acht minuten voor tijd kwam de favoriet op voorsprong.

Ilias Akhomach leek zijn ploeg te behoeden van een dramatische uitschakeling in de Copa del Rey. Niets was echter minder waar. Nog geen vijf minuten later ging de bal aan de andere kant namelijk op de stip. Daardoor kon de thuisploeg de stand weer gelijk trekken. Alfred Planas maakte geen fout (1-1).

In de verlenging kon Villarreal niets meer forceren, waardoor het veroordeeld was tot het nemen van strafschoppen. Alberto Moreno en Kiko Feminía misten namelijks de topclub, terwijl Unionistas op acht penalty’s slechts een keer de zenuwen niet in bedwang kon houden. Daardoor vond een gigantische stunt plaats en gaat de derdeklasser naar de achtste finales.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Copa del Rey
Meer over Copa del Rey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.