Stade Reims kondigt verrassend vertrek van sensatietrainer Will Still aan

Reacties

Will Still vertrekt per direct bij Stade Reims. Het contract van de 31-jarige trainer liep nog door tot medio 2025, maar de club en de trainer besloten in onderling overleg om volgend seizoen niet met elkaar door te gaan. Om die reden leggen Still en zijn assistent, broer Nicolas, hun taken meteen neer.

Stade Reims kondigt verrassend vertrek van sensatietrainer Will Still aan
© Pro Shots

Zo komt er na twee seizoenen een einde aan de samenwerking tussen Reims en Still, die in 2021 ook al enkele maanden assistent was bij de club. In de zomer van 2022 keerde hij terug als rechterhand van Óscar García. Na het ontslag van de Spanjaard in oktober van dat jaar werd Still interim-trainer. Hij deed het zo goed, dat Reims hem liet zitten.

Doordat de oefenmeester de vereiste trainersdiploma's nog niet had, moest de club wel een boete van 25.000 euro betalen voor iedere wedstrijd onder de trainer. Dat deed de club graag, want Reims presteerde uitstekend onder Still en eindigde uiteindelijk op de elfde plek in de Ligue 1. Dat is dezelfde notering als in het huidige seizoen tot nu toe. Als jongste trainer in de topvijfcompetities maakte Still indruk, ook in wedstrijden tegen topclub Paris Saint-Germain.

'Ik wil iedereen bij deze club bedanken voor de kans die ik heb gekregen en de steun die ik kreeg tijdens mijn avontuur hier', vertelt Still op de clubsite. 'Onze ongeslagen reeks van negentien wedstrijden van vorig seizoen en de spectaculaire wedstrijden in eigen huis zijn unieke momenten. Ik zal de grootste supporter van deze club blijven.'

Reims speelt dit seizoen nog drie competitiewedstrijden, tegen Brest, Olympique Marseille en Stade Rennes. Dat gebeurt dus zonder Still op de bank. De Belg gaf eerder al aan dat hij ooit in Engeland wil werken. Still heeft naast een Belgisch ook een Brits paspoort. In februari werd hij in verband gebracht met Sunderland, de nummer vijftien van het Championship.

Bekijk hier al onze video's
Meer Stade Reims
Meer over Stade Reims
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.