Uitgeschakeld PSG vestigt ongewild Champions League-record

Reacties

Het mag een wonder heten dat Paris Saint-Germain in 180 minuten niet tot scoren kwam in de twee halve finale-wedstrijden van de Champions League tegen Borussia Dortmund. De Fransen waren er geregeld heel dicht bij.

Uitgeschakeld PSG vestigt ongewild Champions League-record
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Na al twee keer het aluminium te hebben getroffen in de heenwedstrijd, kreeg de ploeg van Luis Enrique het in de return nog vier keer voor elkaar om paal of lat te raken. Warren Zaïre-Emery en Nuno Mendes troffen de paal, waarna Kylian Mbappé en Vitinha de lat teisterden. Daarmee heeft PSG een nieuw Champions League-record in handen, althans, sinds de start van de telling in 2003.

In de twaalf wedstrijden op het miljardenbal raakte PSG in totaal liefst veertien keer de lat – de statistici van Opta deelden al na twaalf 'bijna-treffers' mede dat het record daarmee verbroken was. Mbappé en Vitinha stelden het daarna dus nog een stukje scherper, het was ook voor het eerst dat een ploeg vier keer paal of lat raakte in een halve finale-wedstrijd in de Champions League. Ook de experts voor wat betreft het bijhouden van expected goals konden hun verbazing niet op.

PSG haalde in Dortmund een xG van 2.03 en in eigen huis zelfs van 3.53, maar kwam dus in beide wedstrijden niet tot scoren. Dortmund, met xG's van eerst 1.52 en daarna 0.88, sprong zorgvuldiger om met de kansen en staat derhalve in de finale.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.