Villarreal wint strijd om Engels-Chileense Championship-revelatie

Reacties

Ben Brereton Díaz heeft zijn transfervrije status verzilverd met een transfer naar Villarreal. De Chileens international, die werd geboren in Stoke-on-Trent, groeide in de voorbije seizoenen uit tot een van de meest begeerde spelers uit het Championship.

Villarreal wint strijd om Engels-Chileense Championship-revelatie
© Pro Shots

Met name het seizoen 2021/22 was een seizoen om nooit te vergeten voor de nu 24-jarige aanvaller. Brereton Díaz scoorde voor Blackburn Rovers liefst 22 keer op het tweede niveau in Engeland. Alleen Aleksandar Mitrovic en Dominic Solanke waren toen vaker trefzeker in het Championship. Waar zij promoveerden met respectievelijk Fulham en AFC Bournemouth, liep de zoon van een Engelse vader en Chileense moeder een stap omhoog mis. In de daaropvolgende zomer wees Blackburn onder meer een bod van OGC Nice af, terwijl clubs als West Ham United en Leeds United ook interesse hadden.

Een transfer zat er toen niet in voor Brereton Díaz, die in het voorbije seizoen nog eens veertien keer scoorde in het Championship. Weer liep Blackburn echter deelname aan de play-offs nipt mis. De smaakmaker van The Riversiders besloot dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging.

Villarreal vormt die nieuwe uitdaging. Brereton Díaz heeft een vierjarig contract getekend bij de club die vorig seizoen verdienstelijk als vijfde finishte in La Liga. De transfer is een hoogtepunt in een carrière met veel ups en downs. Als talent werd hij weggestuurd bij eerst Manchester United en vervolgens Stoke City. Via Nottingham Forest knokte de aanvaller zich terug. Hij werd Engels jeugdinternational en maakte deel uit van de Onder-19 die in 2017 Europees kampioen werd.

Een paar andere spelers uit die ploeg: huidig Arsenal-goalie Aaron Ramsdale en Mason Mount, die hard op weg is naar Manchester United. Waar Mount met Chelsea de Champions League won en Ramsdale vorig seizoen een belangrijke rol speelde in de tweede plaats voor Arsenal, is nu een mijlpaal aanstaande voor Brereton Díaz. Hij gaat met Villarreal voor het eerst in zijn carrière Europa in.

Voor Villarreal is versterking welkom. De club verkocht deze zomer al twee bepalende spelers. Spits Nicolas Jackson is voor 37 miljoen euro naar Chelsea vertrokken en centrumverdediger Pau Torres gaat naar Aston Villa.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.