Xavi is razend op zijn 'onvolwassen' ploeg na derby-echec

Reacties

Zichtbaar woest schoof Barcelona-trainer Xavi zaterdagavond aan voor een persconferentie nadat zijn ploeg een mooie voorsprong helemaal had verkwanseld op bezoek bij Girona. De trainer had de pest in over wat zijn elftal liet zien, maar was niet te groot voor felicitaties voor de opponent en de kampioen.

Xavi is razend op zijn 'onvolwassen' ploeg na derby-echec
© Pro Shots
Girona
Girona
4 - 2
Barcelona
Barcelona

'Ik ben heel boos, ik ben immers behalve coach ook Culé (de naam die Barça-fans zichzelf geven, red.), en we geven wedstrijden weg. Tegen Real Madrid, vanavond, tegen Paris Saint-Germain. En ik weet niet hoe het kan, misschien komt het door de onvolwassenheid bij sommige spelers. We moeten hier 1-3 maken, dat doen we niet, en dan geven we ze ook nog driegoals cadeau', begon de coach stevig.

En hij was nog niet klaar. 'Dit is gewoon een kwestie van je taken beter doen. We bereiden wedstrijden zeer goed voor, maar dan maken we flagrante blunders die ons seizoen hebben gekenmerkt. We hebben een uur heel goed gespeeld, maar het resultaat is er niet naar. De laatste twintig minuten waren niet naar onze standaarden', aldus de coach, die daarna felicitaties uitdeelde.

Eerst aan de zegevierende buurman uit Girona. 'Ze hebben een historisch seizoen gespeeld, met goed voetbal', loofde Xavi de ploeg die Barcelona voorbijstreefde in de stand en zich daarmee ook verzekerde van Champions League. Ook kampioen Real Madrid kreeg een pluim, Xavi concludeerde dat zij 'de verdiende kampioen' zijn geworden. Volgend jaar zal hij proberen de titel terug naar Catalonië te halen, de trainer was niet gediend van een suggestie dat hij zijn besluit om toch te blijven nu zou heroverwegen.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
36
29
6
1
83-22
+61
93
2
Barcelona
36
24
7
5
74-43
+31
79
3
Girona
36
23
6
7
75-45
+30
75
4
Atlético Madrid
36
23
4
9
67-39
+28
73
* Actueel tot en met 17 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.