Aachen stopt Mainz, Dortmund weer onderuit

Borussia Dortmund-Energie Cottbus 2-3Dortmund leed alweer de vijfde nederlaag onder coach Jürgen Röber, die voor de zevende maal op de bank zat. Alexander Frei had voor rust nog wel de openingstreffer van Vlad Munteanu ongedaan gemaakt. Maar in de tweede helft ging het afwachtende Cottbus met de punten aan de haal. Munteanu benutte in de 56ste minuut een strafschop na een overtreding op zijn landgenoot Sergiu Radu. En tien minuten later rondde de net ingevallen Jiayi Shao een counter af voor de 1-3. Frei verkleinde in de 86ste minuut met een fraaie treffer nog wel de achterstand, maar de punten gingen terecht naar Cottbus.

Alemannia Aachen-FSV Mainz 2-1
Mainz leek op weg naar een nieuwe zege, maar Alemannia bleek uiteindelijk iets gelukkiger. Halverwege leidde de ploeg van coach Jürgen Klopp nog met 1-0 dankzij een schot van Mohamed Zidan. Maar in de tweede helft pakte de ploeg van Jeffrey Leiwakabessy binnen vier minuten alsnog de punten. In de 47ste minuut tikte Jan Schlaudraff van dichtbij de bal binnen na een vrije trap. En twee minuten later werkte Vebad Ibisevic in tweemaal de bal in het doel. Beide ploegen misten vervolgens nog een strafschop. Laurentiu Reghecampf verprutste namens Aachen de kans op de 3-1 en Zidan faalde in zijn poging Mainz op 2-2 te zetten.