Aan de 46 onafgebroken Maldini-jaren bij AC Milan is een eind gekomen

Reacties

Daniel Maldini heeft een contract getekend bij Monza en is daarmee vertrokken bij AC Milan. Het is officieel het eind van een Maldini-tijdperk: na een onafgebroken 46 jaar zijn er nu geen directe banden met de Maldini-familie meer binnen de club te bespeuren.

Aan de 46 onafgebroken Maldini-jaren bij AC Milan is een eind gekomen

Daniele Maldini speelde afgelopen seizoen al niet meer voor Milan, maar stond er nog wel onder contract. De Italiaan werd tijdens de eerste helft van de voorbije voetbaljaargang verhuurd aan Empoli, de club waar hij na een halfjaar alweer afscheid van nam. Monza huurde Maldini voor het resterende deel van het seizoen en bevestigt nu zijn transfervrije komst.

Eind van een Maldini-tijdperk
Met het vertrek van Daniele Maldini is er een eind gekomen aan de Maldini-tijd bij Milan. Deze begon met Paolo Maldini, die in 1978 in de jeugdopleiding van AC Milan begon en tot en met 2009 in de hoofdmacht speelde, waardoor hij een echt clubicoon werd. Vader Cesare Maldini heeft overigens ook een verleden bij AC Milan. Hij speelde van 1953 tot en met 1966 voor de club en had er ook diverse trainerfuncties, verdeeld over meerdere periodes (1970 - 1974 en 2001).

Paolo Maldini vertrok in 2009 bij de club en kwam negen jaar later terug in een officiële functie als directeur voetbalontwikkeling, in de tussentijd probeerde zijn oudste zoon Christian Maldini (links op de hoofdfoto) door te breken in Milaan, waar hij in 2004 in de jeugdopleiding startte. Dit lukte niet: na een verhuurperiode aan Brescia vertrok Christian in 2016 definitief bij AC Milan.

Op dat moment was Daniel Maldini (rechts op de hoofdfoto) al actief in de jeugdopleiding om de Maldini-naam in leven te houden bij AC Milan. Terwijl de jongste zoon alles in het werk stelde om de hoofdmacht te halen, raakte Paolo Maldini dus weer officieel betrokken bij AC Milan. Hij groeide uit tot technisch directeur en zag zijn zoon na een debuut in de hoofdmacht verhuurd worden aan Spezia, waarna hij in 2023 zelf bij de club vertrok. Nu staat ook Daniele Maldini niet meer onder contract bij AC Milan en dat heeft ervoor gezorgd dat er een streep onder het Maldini-tijdperk staat.

Paolo Maldini met zijn zoons voor een wedstrijd van AC Milan.
Paolo Maldini met zijn zoons voor een wedstrijd van AC Milan.
Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.