Aangeslagen Frimpong verlaat training Oranje met blessure

Reacties

Jeremie Frimpong heeft de training van Oranje woensdagochtend vroegtijdig verlaten. De 21-jarige vleugelverdediger leek behoorlijk last te hebben van zijn enkel. Ook Stefan de Vrij was niet helemaal okselfris.

Aangeslagen Frimpong verlaat training Oranje met blessure
© ESPN
Nederland
Nederland
3 - 1
Verenigde Staten
Verenigde Staten

Oranje begon de training in Doha nog met een volledig fitte selectie, maar Frimpong liep dus wel fysieke klachten op. Op beelden van ESPN is te zien hoe de rechtsback zichtbaar aangeslagen op de grond zit. Hij grijpt daarbij naar zijn rechter enkel. Frimpong kon de training niet hervatten en verliet het veld strompelend.

De jonge vleugelverdediger van Bayer Leverkusen zit voor het eerst bij Oranje en wacht nog op zijn debuut voor het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal geeft voorlopig de voorkeur aan Denzel Dumfries op zijn positie.

Stefan de Vrij
Ook De Vrij leek last te hebben van fysieke klachten. De dertigjarige centrumverdediger van Internazionale deed volgens de NOS niet mee aan de partijvorm op de training. Hij werkte apart een aantal oefeningen af met een fysiotherapeut.

Komende zaterdag wacht voor Oranje de volgende wedstrijd op het WK. In de achtste finales is de Verenigde Staten dan de tegenstander.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Nederland - Verenigde Staten?
  • 61% Winst Nederland (5.501 stemmen)
  • 12% Gelijkspel (1.098 stemmen)
  • 27% Winst Verenigde Staten (2.457 stemmen)
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.