Aanwinsten Guidetti en Bakkal brengen Feyenoord zege

Feyenoord blijft zijn ongeslagen reeks doorzetten. De Rotterdammers wonnen in Breda van NAC met 3-1. De thuisploeg kwam op voorsprong maar gaf dat voorrecht na een half uur weg. Met name de tweede helft was het verschil in kwaliteit zichtbaar.

Een doemscenario dat Feyenoord vorig jaar onderging tegen NAC (2-0 verlies) leek zich bijna exact een jaar na dato te gaan herhalen. Robert Schilder, die vorig jaar beide doelpunten maakte tegen de Rotterdammers, mocht al in de zevende minuut de score openen met een schot in de korte hoek.

Dat Feyenoord werd behoed van een zware middag was te danken aan Otman Bakkal. De aankoop zette zijn nieuwe werkgever met een kopbal op 1-1. De gelijkmaker, acht minuten voor rust, werkte motiverend bij de Rotterdammers.

Een kwartier na de hervatting in het Rat Verlehg-stadion, kwam de formatie van Ronald Koeman dan ook terecht op voorsprong. Een afstandsschot van Karim El Ahmadi bleek te hard voor NAC-goalie Jelle ten Rouwelaar.

Na de achterstand gingen de koppen en daarmee de vechtlust van de thuisploeg naar beneden. Feyenoord daarentegen begon sneller en aanvallender te voetballen. Met name invaller John Guidetti stond garant voor gevaar aan Rotterdamse kant.

Toch ontbrak het Feyenoord aan scherpte en had NAC geluk dat de score niet verder uitliep. Wel moest de ploeg nog een derde tegentreffer slikken. Een verzilverde strafschop van Guidetti bracht de stand op 1-3.

Met de overwinning stijgt Feyenoord naar de vierde positie van de Eredivisie. Voor NAC blijven de problemen aanhouden. De ploeg van John Karelse staat teleurstellend zeventiende. Foto: VI Images