Abidal enkele dagen in ziekenhuis vanwege onderzoek

Éric Abidal (33) moet de komende drie tot vier dagen in het ziekenhuis verblijven vanwege enkele tests met betrekking tot zijn levertransplantatie van vorig jaar. Dat heeft zijn club Barcelona bekend gemaakt.

Abidal enkele dagen in ziekenhuis vanwege onderzoek

'Abidal zal drie à vier dagen in het ziekenhuis verblijven', luidt de verklaring van de Catalaanse grootmacht. 'Wij vragen de pers de privacy van de speler te respecteren.'

Hoewel er geen verdere mededelingen gedaan worden over de medische check, heeft het wel te maken met de levertransplantatie. Abidal wil weten of alles nog steeds in orde is. Bij de Fransman werd in 2011 een levertumor geconstateerd, waarop hij een jaar later de transplantatie onderging.

Abidal vierde juist in december nog zijn rentree op het trainingsveld van Barcelona. Toen toonde hij zich strijdvaardig wat een rentree in de basis betreft. 'Ik heb nooit gedacht aan stoppen. Naast mijn familie is voetbal mijn leven.'

Abidal kwam op 29 februari 2012 voor het laatst in actie, toen hij met Frankrijk de interland tegen Duitsland won (1-2). Het is nog niet duidelijk wanneer Abidal daadwerkelijk zijn rentree kan maken in de hoofdmacht van Barcelona.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen