Abidal legt uit hoe hij Frenkie de Jong overtuigde van afzeggen PSG

Reacties

Éric Abidal heeft een boekje opengedaan over zijn tijd bij Barcelona. Als technisch directeur haalde hij onder meer Frenkie de Jong naar Camp Nou. Dat terwijl de middenvelder destijds al zijn ja-woord aan Paris Saint-Germain had gegeven.

Abidal legt uit hoe hij Frenkie de Jong overtuigde van afzeggen PSG

Uiteindelijk koos De Jong alsnog voor Barça, de club waar hij als kind al van droomde. Ajax kreeg een bedrag van ongeveer 75 miljoen euro voor de Oranje-international. Dankzij Abidal. 'Hij zei tegen me: ik heb niet met de trainer van Barça gesproken, daarom heb ik ervoor gekozen om naar Parijs te gaan. Ik heb met Thomas Tuchel een gesprek gehad', legde de Fransman, die medio 2020 weer vertrok uit Spanje, uit aan SPORT.

'Ik heb hem gewoon gezegd: Barça koopt je als club, niet als trainer', vervolgde Abidal. Dat zou De Jong uiteindelijk hebben overtuigd om de Franse topclub af te zeggen. Daarbij was de basisplaats voor de Nederlander onomstreden, gaf Abidal toe. 'Ik heb hem dat ook gezegd. Met de transfersom in het achterhoofd was hij een onbetwiste starter.'

In de zomer van 2019 maakte De Jong de transfer naar Barcelona. Inmiddels speelde hij al 215 officiële wedstrijden voor de club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.