Absolute hoofdrol Reijnders bij eerste CL-zege AC Milan

Reacties

Tijjani Reijnders heeft AC Milan hoogstpersoonlijk aan de overwinning op Club Brugge geholpen in de Champions League. De Nederlandse middenvelder nam twee doelpunten voor zijn rekening, nadat hij eerder in het duel een charge van Raphael Onyedika te verwerken had gekregen.

Absolute hoofdrol Reijnders bij eerste CL-zege AC Milan
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
3 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Die harde overtreding van Onyedika kwam de jonge speler van Club Brugge op een directe rode kaart te staan na ingrijpen van de VAR. De Nigeriaanse middenvelder kwam na veertig minuten in duel met Reijnders vol op de voet van de Nederlander, die dubbel leek te gaan. Tot opluchting van alle Milanezen kon de voormalig speler van AZ verder en werd Onyedika met een rode prent van het veld gestuurd.

Op dat moment stond AC Milan namelijk weliswaar al op een 1-0 voorsprong dankzij een ingedraaide corner van Christian Pulisic, die door niemand werd aangeraakt en bij de tweede paal binnenvloog. Maar Club Brugge was brutaal aan de wedstrijd in San Siro begonnen en had zelfs het betere van het veldspel. Hoewel de gelijkmaker van Kyriani Sabbe direct na rust enigszins uit de lucht kwam vallen, was het gezien de verhoudingen van het eerste bedrijf niet onterecht.

Klik boven of onder de video om de harde overtreding op Reijnders te bekijken.

Na ruim een uur voetballen bewees Reijnders met zijn eerste doelpunten in de Champions League ooit maar weer eens zijn waarde voor AC Milan. Eerst schoof Reijnders een voorzet vanaf links met de binnenkant van de voet beheerst tegen de touwen, tien minuten later kwam de bal vanaf de andere kant laag voor en schoot hij in dezelfde hoek raak: 3-1.

Bijna jongste CL-doelpuntenmaker ooit
Daarmee was het verzet van het tiental Belgen gebroken en kon AC Milan na nederlagen tegen Liverpool (1-3) en Bayer Leverkusen (1-0) de eerste punten van deze Champions League-campagne bijschrijven. Er was nog ruimte voor een korte invalbeurt van Francesco Camarda. De aanvaller van 16 jaar en 226 dagen brak daarmee als jongste Italiaan en speler van AC Milan ooit in de Champions League een record.

Uit een knappe voorzet van Reijnders leek de piepjonge spits zelfs te scoren en daarmee Ansu Fati te verjagen als jongste doelpuntenmaker ooit in de CL, maar zijn rake kopbal bleek buitenspel. Het enige dat daarvan overbleef was de gele kaart die hij kreeg voor het uittrekken van zijn shirt bij het juichen na de kopbal.

De invalbeurt van Camarda was niet de enige wissel waarover nagesproken zal worden, want na de wissels van Rafael Leão en Ruben Loftus-Cheek leek het beter te gaan lopen bij AC Milan. Dat invallers Samuel Chukwueze en Noah Okafor de assists voor hun rekening namen bij de goals van Reijnders, was veelzeggend. Maar de hoofdrol voor de Nederlander was vooral hét verhaal van deze Milan-zege.

Klik boven of onder de video om de twee goals van Reijnders te bekijken.

Monaco
Monaco
5 - 1
Rode Ster Belgrado
Rode Ster Belgrado

AS Monaco staat na de derde Champions League-wedstrijd van dit seizoen voor even bovenaan de Champions League-ranglijst. Na een knappe zege op Barcelona en gelijkspel tegen Dinamo Zagreb rekende de runner-up van de Ligue 1 af met Rode Ster Belgrado dinsdagavond.

Takumi Minamino was met twee goals en een assist de grote man bij de Monegasken, maar de mooiste goal van de avond was op zeker voor Wilfried Singo. De Ivoriaan schoot van grote afstand heerlijk raak en maakte daarmee zijn fout van het weggeven van de penalty waaruit de bezoekers gelijkmaakten, weer goed.

Klik boven of onder de video om de prachtige goal van Singo te bekijken.

Spelersprofiel

T. Reijnders


Geboortedatum:
29 juli 1998
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Zwolle
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
AC Milan
Nationaal team:
Nederland
UEFA Champions League

Stand UEFA Champions League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Monaco
3
2
1
0
9-4
+5
7
2
Borussia Dortmund
2
2
0
0
10-1
+9
6
3
Brest
2
2
0
0
6-1
+5
6
4
Benfica
2
2
0
0
6-1
+5
6
* Actueel tot en met 22 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer T. Reijnders
Meer over T. Reijnders
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.