Absolute rampstart voor Real Madrid: De Bruyne schittert en schrijft historie

Manchester City is werkelijk geweldig begonnen aan de Champions League-kraker tegen Real Madrid. Kevin De Bruyne zette zijn ploeg al na ruim anderhalve minuut op voorsprong en gaf in de tiende minuut ook nog de assist op de 2-0 van Gabriel Jesus.

Manchester City
4 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Real hoopte woensdagavond zolang mogelijk 'de nul' te kunnen houden, maar bij de eerste City-aanval ging het direct mis. Riyad Mahrez zocht aan de rechterkant het avontuur op en verstuurde een indraaiende voorzet richting de instormende De Bruyne. Hij had wel erg veel ruimte en kopte de 1-0 binnen.

Er waren 93 seconden gespeeld toen De Bruyne de score opende. Zijn bliksemgoal was de snelste Europese Manchester City-goal ooit: de Belg nam het 'record' over van John Stones, die in 2017 na 95 seconden scoorde tegen Feyenoord. Het doelpunt van De Bruyne was bovendien het snelste doelpunt ooit gemaakt in een halve finale van de Champions League.

Real moest dus al snel in de achtervolging, maar kreeg een minuut of tien later een volgende dreun te verwerken. De Bruyne had opnieuw teveel vrijheid en de Belg zocht deze keer met een voorzet Gabriel Jesus. Hij troefde David Alaba af en schoot de 2-0 tegen de touwen.