AC Milan blijft hakkelen, Fiorentina toont vorm

Fiorentina heeft zich in de top van de Serie A genesteld. Voor AC Milan is dat na de stunt van Empoli nog een brug te ver.

AC Milan blijft hakkelen, Fiorentina toont vorm

Fiorentina-Siena 3-0De heerlijke openingsgoal van Giampaolo Pazzini bleek de opmaat te zijn voor een prima voorstelling van Fiorentina in de Toscaanse derby tegen Siena. Doelpunten van Adrian Mutu en invaller Christian Vieri waren een uiting van de goede vorm van Fiorentina, dat door de winst is geklommen naar de top van de Serie A.

AC Milan-Empoli 0-1Nog steeds wacht AC Milan op de eerste thuisoverwinning. Ook tegen het laaggeklasseerde Empoli ging het mis voor de Rossoneri. De treffer van Luca Saudati, die de stunt van Empoli in San Siro gestalte gaf, zal ongetwijfeld de druk op trainer Carlo Ancelotti opvoeren. De coach had immers spelmaker Kaká rust gegeven met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. Defensieve onzekerheden deden de rest voor het zwalkende AC Milan, dat tiende staat.

Livorno-Lazio 0-1Lazio zette een stap omhoog door Livorno met 1-0 te verslaan. Goran Pandev zette op slag van rust de kroon op de vijfhonderdste wedstrijd van trainer Delio Rossi. Diens collega Giancarlo Camolese hield een ander gevoel over aan zijn eerste duel op de bank bij Livorno. Dat gevoel werd versterkt omdat zijn ploeg ondanks de rode kaart voor Lazio's Fabio niet tot scoren kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen