AC Milan flitst en begint de Serie A met vier goals

AC Milan is het seizoen uitstekend begonnen. Met fris spel en een uitblinkende Ronaldinho werd Lecce weggevaagd. Sampdoria versloeg Lazio Roma en Fiorentina en Napoli speelden in een harde wedstrijd gelijk.

AC Milan-Lecce 4-0Klaas-Jan Huntelaar kreeg op de tribune gezelschap van de nieuwe grote aankoop van AC Milan, Zlatan Ibrahimovic. De ploeg kwakkelde vorig seizoen en wil deze jaargang de stadsgenoot Internazionale, die al een paar jaren de dienst uitmaakt in de Serie A, het vuur aan de schenen leggen.

Het publiek in San Siro kon in ieder geval zien dat de ploeg er zin had. Met name Ronaldinho, die er scherper en afgetrainder uitzag dan ooit sinds hij bij de Rossoneri in dienst is, liet zich gelden. De Braziliaan had diverse fraaie trucjes aan zijn rijke oeuvre toegevoegd en was de aanstichter van de meeste aanvallen van de thuisploeg. En Milan víel veel aan.

Een andere Braziliaan opende de score na een ruim kwartier. Na een soepele aanval was Alexandre Pato het eindstation en met een harde schuiver versloeg hij Lecce-goalie Antonio Rosati. Binnen een half uur stond het al 3-0. Thiago Silva produceerde een frommelgoal en de tweede treffer van Pato was prachtig vanwege de no-look-pass waarmee Ronaldinho de spits bediende. Pato rondde kalm af.

Na rust nam AC Milan gas terug en verdween langzaam het flitsende spel. In de slotfase zorgden de invallers Kevin Prince-Boateng en Filipo Inzaghi voor de laatste treffer. De Ghanees verstuurde een pass waarop Lecce nog een antwoord had, maar Pippo stond op de juiste plaats en tikte de 4-0 binnen.

Sampdoria-Lazio Roma 2-0Sampdoria heeft zich goed hersteld van de dramatische uitschakeling in de Champions League door Werder Bremen. In de eerste helft was het echter Lazio Roma dat de toon zette. Christian Ledesma, Sergio Floccari, Hernanes en Mauro Zarate waren dicht bij een treffer, maar slaagden er niet in Gianluca Curci te passeren.

Na rust kwam Sampdoria beter in het spel en na een uur schoot Antonio Cassano een strafschop binnen. Een kwartier voor tijd besliste Stefano Guberti de wedstrijd. Hij mocht daarbij Nando Muslera dankbaar zijn. De Lazio-keeper miste de bal volledig.

Fiorentina-Napoli 1-1Een harde ontmoeting tussen Fiorentina en Napoli kreeg geen winnaar. Bij beide ploegen moest een speler voortijdig met een rode kaart naar de kant. Juan Vargas van Fiorentina en Manuele Blasi van Napoli werden niet langer op het veld getolereerd door scheidsrechter Andrea Gervasoni. Edinson Cavani luisterde zijn debuut voor Napoli op met een treffer in de zevende minuut. Fiorentina maakte na rust gelijk via Gaetano D'Agostino.