AC Milan speelt Manchester United van de mat

Manchester United mocht zich kansrijk wanen na het eerste halve finaleduel in de Champions League, maar de ploeg van Alex Ferguson werd door AC Milan in San Siro hardhandig op zijn plaats gezet (3-0).

AC Milan speelt Manchester United van de mat

Net als vorige week op Old Trafford, waar de thuisclub uiteindelijk wél met 3-2 won, had AC Milan de eerste helft het beste van het spel. Manchester United kwam nauwelijks onder de Milanese druk uit, grossierde ook nog eens in knullig verdedigen en was daarom al na 45 minuten kansloos.

De 2-0 van Clarence Seedorf was tekenend voor de verhoudingen in de eerste helft. Nemanja Vidic gleed uit na een ziekenhuisbal van linksback Gabriel Heinze, die zich geen raad wist met de Milanese druk. Manchester United verwerkte vervolgens de voorzet van Andrea Pirlo maar half, waarna Seedorf met enig geluk de bal meekreeg en met een uithaal Manchester-doelman Edwin van der Sar kansloos liet.

Seedorf speelde sowieso een grote rol in de eerste helft, waarin AC Milan Manchester United van het kastje naar de muur stuurde. De middenvelder had een belangrijk aandeel in de openingstreffer door een pass van Alessandro Nesta met het hoofd knap terug te leggen op Kaká. De snelle treffer van de Braziliaanse spelmaker was een eerste aanzet Manchester United al na 45 minuten op de knieën te krijgen. De ploeg van Carlo Ancelotti had de buit inderdaad al halverwege zo goed als zeker binnen. De 2-0 voorsprong bij rust bood vrij uitzicht op de finale maar was ook een schamele oogst voor het imponerende optreden.

Ook omdat het superieure AC Milan de voet wat van de gaspedaal had gehaald, herstelde Manchester United zich na rust enigszins. De Engelse formatie probeerde ook bijna tegen beter weten in de spanning terug te brengen. De hoop vervloog een kwartier voor het einde definitief, toen invaller Alberto Gilardino het derde doelpunt voor zijn rekening nam.

De gedachten bij AC Milan gingen op dat moment mogelijk al uit naar de finale in Athene, waar een sportieve revanche gestalte moeten krijgen. Want de eindstrijd in 2007 is een herhaling van de Champions League-finale van 2005, toen Liverpool na een spectaculaire wedstrijd ten koste van AC Milan aan het langste eind trok.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's