Achtervolgers Jupiler League gaan in de fout

De nummers twee, drie en vier liepen alle averij op. FC Volendam haalde flink uit tegen FC Den Bosch. FC Dordrecht toonde veerkracht.

FC Volendam-FC Den Bosch 4-1
Volendam smeerde Den Bosch een dikke nederlaag aan. De ploeg van coach Stanley Menzo sloeg toe in de tweede helft. In de 56ste minuut opende Boy Deul de score met een prachtig benutte vrije trap. Een kwartier voor tijd beslisten Abdelhali Chaiat (met een fijne knal) en Rowin van Zaanen de partij, waarna Jack Tuyp in blessuretijd de vernedering voor de Bossche ploeg compleet maakte: 4-1.

FC Dordrecht- FC Omniworld 3-3
Dordrecht kwam sterk terug tegen Omniworld. De bezoekers kwamen met 0-2 en 1-3 voor dankzij treffers van Yannis Anastasiou, Ousama Assaidi en Paul Mulders. Maar de mannen van coach Gert Kruys toonden veerkracht. De comeback kreeg gestalte in de laatste zeven minuten door doelpunten van Nick van der Velden en Bart van Muyen. De laatste kopte in de 89ste minuut van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen.

RBC Roosendaal-BV Veendam 4-1
Ook nummer vier Veendam verspeelde punten. RBC zette de Groningers duidelijk opzij ondanks een vlotte tegengoal van Guilherme Afonso: 0-1. Jeffrey Vlug zorgde in de 32ste minuut voor de 1-1. En na rust waren het Sasa Stojanovic, Henk Vos en Benjamin Martha die RBC aan de 4-1 zege hielpen. Vos maakte de mooiste met een knappe omhaal.

SC Cambuur-Leeuwarden-Go Ahead Eagles 0-2
Go Ahead profiteerde en steeg naar de derde plaats. Op bezoek in Leeuwarden had de ploeg van coach Mike Snoei na een half uur de eerste meevaller: een rode kaart voor tegenstander Rick Hooyboer. Ver in de tweede helft leverde dat voordeel de bezoekers een voorsprong op. Achmed Ahahaoui opende de score in de 69ste minuut na een steekpass van Sjoerd Ars. Tien minuten later bepaalde Ars zelf de eindstand op 0-2 na een foute terugspeelbal van Adnan Barakat.

FC Emmen-Helmond Sport 2-1
Morten Friis en Edgar Bernhardt zetten Emmen na 49 minuten op een 2-0 voorsprong. De goal van de Duitser was de mooiste, hij scoorde met een fraaie individuele actie. Pas vlak voor tijd verkleinde Peter Uneken het verschil.

MVV-Stormvogels Telstar 2-1
MVV begon slecht aan het duel en kwam verdiend op een 1-0 achterstand na een benutte strafschop van Melvin Holwijn. Maar in de tweede helft heerste de thuisploeg, die dankzij treffers van Gunter Thiebaut en Joas Siahaija de winst pakte: 2-1.

FC Zwolle-AGOVV Apeldoorn 5-0
Zwolle liet geen spaan heel van een matig AGOVV. Danny Holla hielp de thuisploeg op gang met een benutte strafschop in de twaalfde en een rake vrije trap in de negentiende minuut. Na rust voerden Derk Boerrigter, Albert van der Haar en Tozé de score op tot 5-0.

TOP Oss-ADO Den Haag 1-4
TOP hoopte via een misstap van RKC Waalwijk de periodetitel te pakken, maar kreeg zelf dik op de broek. ADO bleek vooral in de tweede helft veel te sterk. Hans van de Haar tekende vanaf de strafschopstip voor de 2-1 en 3-1 in Oss. De eerste penalty was zeer omstreden, omdat Dirk Schoofs de overtreding buiten de zestien maakte. Vlak na de 2-1 raakte TOP ook nog Charles Kazlauskas kwijt met een rode kaart.

Haarlem-Fortuna Sittard 1-2
Fortuna won dankzij twee goals van Florencio Cornelia. Na een half uur kopte hij bij de tweede paal raak na een vrije trap van Mels van Driel. En na rust scoorde hij met een intikker na een fraaie Sittardse aanval.